Wczoraj byłem ... - Nida [Wiślica-Grotniki Małe] 26km
horizon - 2013-10-02, 09:06 Temat postu: Nida [Wiślica-Grotniki Małe] 26km Siódmego września wybrałem się w samotny spływ Nidą na odcinku Wiślica - Grotniki Małe (do samego ujścia do Wisły).
To pierwsza rzeczka przepłynięta samotnie za to w niezwykłych okolicznościach przyrody.
Poziom rzeki nie był zbyt wysoki, aczkolwiek płycizna była tylko jedna - za mostem w Nowym Korczynie. Musiałem tylko wysiąść z kanadyjki i 20 metrów pokonać pieszo
Rzeczka bardzo przyjemna, pokręcona i wyśmienita na początki turystyki.
Radek - 2013-10-02, 09:23
Sympatyczny odcinek rzeki.
Udany spływ.
ManaT - 2013-10-02, 09:43
Ale pogoda Ci przygrała szczęściarzu Mało zdjęć i opis krótki. Więcej proszę!
Żółtodziób - 2013-10-02, 10:40
Opis krótki bo odcinek krótki
No to teraz na kilka dni sie wypuścić i zdjęć będzie więcej.
Mozna zacząc od S7 - miejscowośc Brzegi. Dogodny dojazd nad samą wode przy samym moście.
Albo jeszcze wyżej na Białą Nidę.
Zwykle proponują od Bocheńca na dopływie Wierna Rzeka.
Ale mozna sama Białą Nidą jeszcze wyżej. Tylko będzie troche przenosek bo to skrajem lasu wiedzie a wody mało.
A sama Nida dość przyjemna. Choć daleko jej do rzek północnej Polski.
Myszoor - 2013-10-02, 13:47 Temat postu: Re: Nida [Wiślica-Grotniki Małe] 26km
| horizon napisał/a: | Siódmego września wybrałem się w samotny spływ Nidą na odcinku Wiślica - Grotniki Małe (do samego ujścia do Wisły).
To pierwsza rzeczka przepłynięta samotnie za to w niezwykłych okolicznościach przyrody. |
na zdjęciach jest "pojechana" satruracja, ale i bez niej widać, że było przyjemnie relaksujące pływanie
horizon - 2013-10-02, 21:54
Saturacja faktycznie jakby zwiększona - ale to chyba skrypt w googlach. Relacja nie za długa bo i poza wiosłowaniem niewiele innego robiłem. Z 50 wędkarzy minąłem często lawirując pomiędzy ich żyłkami.
Apetyt mi na pływanie wzrósł i rozglądam się w okolicy, gdzie by tu jeszcze...
|
|
|