To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Spotkania forumowe / zloty - X Zlot - Czarna Hancza

Radek - 1970-01-01, 01:00
Temat postu: X Zlot - Czarna Hancza
Witam :)

Jak w temacie.

Zlot na Czarnej Hanczy

Termin 27 - 30 sierpnia 2009

Maciek Twerdochlib (www.akajak.pl) podjal sie wyzwania organizacji.

Wstepna propozycja Macka (uzgadniana jest z Andrzejem):

Oto moja propozycja aby pogodzic namiotowcow z wygodnickimi

spotykamy sie w piatek wieczorem w Mackowej Rudzie 18 A ( po sasiedzku ze Strumilami ) na miejscu pole namiotowe oraz mozliwosc wynajmu domkow kempingowych oraz wyzywienia w tym celu nalezy dzwonic pod ten nr. telefonu 694 607 543 .Kanuisci ktorzy przyjada wczesniej moga zaczac splyw zWigier maja do przeplyniecia ok 13 km .

Sobota wszyscy ruszamy na szlak plyniemy do miejscowosci Dworczysko do przewioslowania mamy 32 km powinno wystarczyc . W Dworczysku mozna rowniez zamowic noclegi i wyzywienie tel. 607 119 567 a wieczorem sauna, ognisko .

Niedziela ze wzgledu na powroty plyniemy do Mikaszowki najladniejszym

odcinkiem Czarnej Hanczy w samym sercu Puszczy Augustowskiej etap

dlugosci 10 km szybki krety z przeszkodami zlot konczymy na drugiej

sluzie kanalu Augustowskiego po poludniu transfer uczestnikow po auta.

Radek

CANIS - 1970-01-01, 01:00

pierwszego dnia wypłyneliśmy przy pięknym słoneczku i opalaliśmy się w samych gaciach, około 14 zaczęło lać, większość czekała, że przejdzie a ponieważ uznałem że nie ma sensu się ubierać wiosłowaliśmy żeby nie zmarznąć - okazało sie że wyprzedziliśmy w ten sposób wszystkich i dotarliśmy jako pierwsi do biwaku; przestało padać około 20 więc chyba wszyscy dopłynęli w deszczu, wieczór przy gitarach, smażonych grzybach i dyskusjach poprzedzony wizytą w saunie bardzo się przedłużył...;

Hańcza jest jednak tak piękna, że popłynałbym jeszcze raz w takim deszczu, tym bardziej że rzadko można spotkać ponad 30 kanu w jednym miejscu; w niedzielę mieliśmy dużo krótszy odcinek i pogoda tym razem dopisała

moje zdjęcia ze zlotu pod przyciskiem www poniżej

kris

Monday - 1970-01-01, 01:00

Witam

O tej stronce dowiedziałam się niedawno, aczkolwiek przed zlotem. Nawet chcaiałm się wybrać ze swoją załogą (mąż i pies), ale niestety cały weekend pracowałam :cry:

Z tego co pamiętam, to pogoda chyba nie dopisała...

A może jakaś relacja ze zlotu? Dla tych co być nie mogli. W ogóle ile osób i kanadyjek było? Na zdjęciu sporo.

(Napiszę tylko, że w tym roku spływając Rospudą nie spotakłam żadnej kanadyjki...mało popularna :?: )

Mam jeszcze pytanie, czy osoby pojawiające się na zlotach, to stałe osoby, czy również nowi ludzie?

Widziałam zdjęcia :D , przyroda niesamowita...ale ja wam zazdroszczę tego spotkania....

może za rok...

Vetheme - 1970-01-01, 01:00

Dziękować:wink:

Oby jak najwięcej okazji do takich fotek:D

kugorki - 1970-01-01, 01:00

Ola, dobry pomysł :)

u mnie też zrealizowane. moje zdjęcia (przed zalaniem aparatu..:wink:, Oli i Adama.

ale tu cisza! wiosłem piszcie! :wink:

pozdrawiam!

DeeL - 1970-01-01, 01:00

Vetheme, fotki I klasa.

-

no to z naszej damskiej załogi brakuje już tylko Asi :wink:

a mi już tylko jeszcze jednej wypowiedzi, żeby wkleić link.

tylko, że nikt tu nie zagląda! :(

pozdrawiam!

kaśka

Vetheme - 1970-01-01, 01:00

Witam:)

Więc jednak to Mery złapała przeziębienie, a nie my po spływie;)

Było super, a zdjęcia można obejrzeć, klikając poniżej na moje "www" :)

Ola

cześć

mi niestety też wywaliło błąd i nie mogę wstawić linka :(

zdrowie by dopisywało, gdyby dziecię nie przyniosło kataru z przedszkola :wink:

jak się dyskusja wpominkowa rozwinie, napiszę 3 posty to i link uda mi się wstawić! :wink:

pozdrawiam!

kaśka

Kubas - 1970-01-01, 01:00

Eee tam, nie było źle, zaryzykuje stwierdzenie że bardzo dobrze.

Tylko szkoda składaka, zaliczył przebicie na drodze do śluz, w Niedzielę.

Ekipa Kuba & Kuba, jest zdrowa jak konie...

...Mimo bycia najbardziej zmokłą i zmarzniętą 8)

Pewnie że powrót na Hańczę byłby wskazany, zwłaszcza że nigdzie indziej nie ma tak dobrego chlebka ze smalcem.

GrzesiekD - 1970-01-01, 01:00

Oj Tomku twardym trzeba było być,bo impreza w stodole

była przednia. A samo Dworczysko jak dla mnie super.

Wracamy tam za rok.

Pozdrawiamy wszystkich

Asia z Grześkiem

Tomekzlasu - 1970-01-01, 01:00

welcome ! my czekaliśmy koło Frącek kilka godzin na zmiane pogody i po zjedzeniu zapasów zrobilismy wycof do Wigier. Szkoda ,ze pogoda popsuła nam szyki ale co popływalim to nasze

pozdrawiam t

CANIS - 1970-01-01, 01:00

no i jak tam po zlocie, ktoś się przeziębił? bo ja czuję się świetnie,

chciałem wstawić linki do zdjęć ale system mi nie pozwolił bo mam za mało postów

nulek - 1970-01-01, 01:00

Witaj,

jeśli wszystko dobrze się uda to my jedziemy około niedzieli lub poniedziałku. Zastanawiamy się nad Rospudą ale liczę na Maćka i inne propozycje.

Pozdrowienia

Tomekzlasu - 1970-01-01, 01:00

pozdrawiam , moze ktoś ma ochote zacząć wczesniej np od soboty23, lub 24 niedziela sierpnia ? chetnych proszę o kontakt : http://www.budaruska.republika.pl/