To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Elektronika / Komunikacja / Foto / Video etc. - Elektryka , elekrtonika na pokładzie

drawa - 2011-05-11, 16:31
Temat postu: Elektryka , elekrtonika na pokładzie
W tym temacie omówimy zastosowanie wszelkich urządzeń elektrycznych i elektronicznych na jednostkach pływajacych. Zarówno orginalnych fabrycznych jak i tych wykonanych samodzielnie.
Thialf - 2011-05-11, 17:09

podobny temat już istnieje
oby się nie powielały :cool:

Myszoor - 2011-05-11, 17:43

Thialf napisał/a:
podobny temat już istnieje

który to?

Thialf - 2011-05-11, 18:39

tu: http://forum.kanu.pl/viewtopic.php?t=156
Myszoor - 2011-05-11, 18:58
Temat postu: Re: Elektryka , elekrtonika na pokładzie
Wojtek:
drawa napisał/a:
W tym temacie omówimy zastosowanie wszelkich urządzeń elektrycznych i elektronicznych na jednostkach pływajacych. Zarówno orginalnych fabrycznych jak i tych wykonanych samodzielnie.

ale ja rozumiem - głodnemu chleb na myśli :P

drawa - 2011-05-11, 20:35

Dobra ! wybierz który ma zostać i połącz jeden z drugim.
Thialf - 2011-05-11, 21:15

Wiem co pisał drawa, dla tego też napisałem by się nie pokrywały tematy. Prócz gps-ów są wszak inne urządzenia elektryczne lub elektroniczne i o tych jak najbardziej niech pisze.

Myszoor napisał/a:
ale ja rozumiem - głodnemu chleb na myśli

a tego nie zrozumiałem :?: :?: :?:

drawa - 2011-05-11, 21:45

Swego czasu stanąłem przed problemem zasilania odbiornika GPS. Mój GPS bez zewnetrznego zasilania 'zdycha ' po 20 minutach.Mój wybór padł na zestaw ,wkretarka , latarka , pompka do pontonów. kupując to dostałem także 2 akumulatory 12 V, WARUNEK KONIECZNY ABY moż na przez gniazdko zapalniczki podłączyć ładowarke. wtyczka ładowarki jest przerobiona ,jest tam gniazdo usb na zdjęciu owinięte czerwona : taśmą . Umożliwia ono zamiane kabla na taki z końcówka która pasuje do wybranego sprzętu. Na zdjęciu lużny kabel od samsunga. Jeszcze słowo o pompce. Przedstawiona pompka żadną miarą NIE NADAJE sie do pompowania pontonów z zaworem bosmańskim ! Posiada ona gniazdko na kabel [ przerobiony z dostarczonego przez producenta ] W latarce gniazdo zamocowałem sam. 2 3
Thialf - 2011-05-18, 20:11

http://www.ctv.ca/CTVNews...camping-110518/

kilka elektronicznych gadżetów

bosman - 2012-03-29, 12:53

Oniemiałem! To ja chcę uciec od "cywilizacyjnego ogona". A moi przyszli towarzysze wypraw, ciągną całe te tatałajstwo za sobą? Pewnie w tej szczelnej beczce, aby nie wykąpało się przypadkiem badziewie z Chin rodem i nie tylko... A kompasik, słoneczko i mapa, jak za króla Ćwieczka, nie wystarczą? Im większy prymityw, tym większa frajda. Pewnie samemu płynąc, będę miał więcej spokoju...
zawadzkimi - 2012-04-04, 06:39

Z tymi gadżetami jest różnie. Niektórzy po prostu to lubią i nie ruszają się z domu bez odpowiedniej ilości zabawek, ale niektórzy są niejako zmuszani by zabierać to i owo. Mam na myśli głównie podróżników sponsorowanych bądź na komercyjnych wyprawach. Oni za zwyczaj po prostu muszą na bieżąco zdawać relację i podsyłać zdjęcia oraz filmy. A na pewno nie wszyscy z nich mają ochotę taszczyć ze sobą cały sprzęt do tego potrzebny.
Ja osobiście jak wyruszam z domu to zabieram ze sobą GPSloggera, który rejestruje mi trasę. Lubię w domu popatrzeć gdzie to się dokładnie było. Na wyprawach rowerowych służy mi również jako licznik 'pokładowy'.

ewa - 2012-04-04, 12:14

my zabieramy tylko mapę :grin:
drawa - 2012-04-04, 14:33

a wiele razy wcale :grin:
smutny62 - 2012-04-04, 19:32

wiele rzeczy jest potrzebnych przy takich eskapadach
Thialf - 2012-04-11, 18:30

no ale do nie których zabawek trzeba energii elektrycznej, to może takie zasilanie:

http://gadzetomania.pl/20...-wiatrowa-eolic