To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Wczoraj byłem ... - Jezierzyca

Myszoor - 2011-06-15, 17:32
Temat postu: Jezierzyca
W zasadzie nie wczoraj ale kilka tygodni temu - jako inaugurację sezonu. Rzeczka tyle fajna co ciężka. do tej pory mam mieszane uczucia. Niemniej jeżeli ktoś ma ochotę na powtórkę to pytajcie. Opis: http://www.kanu.pl/index....w=article&id=89
drawa - 2011-06-15, 18:20

Wiele lat temu przebyłem odcinek rzeki Widawki o podobnym stopniu trudności. Odcinek ten to prawa odnoga rzeki z miejscowości Rębieszów do Jeziorka. było ma prawde ciężko ale spodobało nam się i pływamy do dzisiaj." Strach sie bać" pozostała lewa odnoga.
Thialf - 2011-06-15, 18:54

Ależ Ty musiałeś wyrobić sobie mięśnie :P
Powiedz no proszę. Wolisz pływać z kimś, nawet jeśli nie ma zwałek, czy samemu?

Myszoor - 2011-06-15, 19:17

drawa napisał/a:
Wiele lat temu przebyłem odcinek rzeki Widawki o podobnym stopniu trudności. Odcinek ten to prawa odnoga rzeki z miejscowości Rębieszów do Jeziorka. było ma prawde ciężko ale spodobało nam się i pływamy do dzisiaj." Strach sie bać" pozostała lewa odnoga.

czyli płynąłeś tam z kimś a to oznacza że nawet na tych jajowatych dmuchańcach było lżej niż samemu z kanu :P

Thialf napisał/a:
Ależ Ty musiałeś wyrobić sobie mięśnie :P

raczej następnego dnia miałem problemy z chodzeniem ... ;)

Thialf napisał/a:
Powiedz no proszę. Wolisz pływać z kimś, nawet jeśli nie ma zwałek, czy samemu?

Chodzi Ci o to czy sam na rzece czy sam w kanu? Bo tak i to i to - to do tej pory miałem raz - właśnie ten na Jezierzycy więc większego odniesienia nie mam :\

Natomiast w temacie "logistyka i bezpieczeństwo" (oraz fotografowanie) dla mnie sensowniej pływać jeżeli nie we dwoje to na dwie łódki. W każdym razie przy swoim obecnym doświadczeniu brakuje mi wyobraźni by robić to inaczej ;) A na co bardziej wartkich rzekach to już w ogóle.

BTW

LUDZISKA - PODEŚLIJCIE COŚ OD SIEBIE DO PUBLIKACJI NA WWW.KANU.PL. BO INACZEJ WYJDZIE NA TO, ŻE W TYM KRAJU Z TYCH
CO KANU PŁYWAJĄ TO JAKO TAKO PISAĆ UMIE TYLKO KALETA :P

no proszę Was :)

madrivercanoe - 2011-06-17, 09:27

Myszor jesteś prawdziwym zapaleńcem pływania!
Znam rowy melioracyjne bardziej żeglowne niż ta rzeczka.
Na zdjęciu z canoe wyglądasz jak Kamiński na biegunie, zastanawiam się czemu ciągniesz łódź po trawie skoro masz wózek?

Myszoor - 2011-06-17, 22:49

madrivercanoe napisał/a:
Myszor jesteś prawdziwym zapaleńcem pływania!

tak jakoś wyszło, 2 raz bym się nie dał namówić ;)

madrivercanoe napisał/a:
Znam rowy melioracyjne bardziej żeglowne niż ta rzeczka.

teraz jest nas dwóch :D

madrivercanoe napisał/a:
zastanawiam się czemu ciągniesz łódź po trawie skoro masz wózek?

Andrzej - to był ugór lekko podmokły a nie wydeptana przenoska ...

tonieja - 2011-06-20, 13:07

Na jakim odcinku płynąłeś? Bo o ile kojarzę, to na Jezierzycy łatwiej odbijać się wiosłem od brzegu niż wiosłować :lol:
Myszoor - 2011-06-20, 17:12

tonieja napisał/a:
Na jakim odcinku płynąłeś?

Kretowice - Młoty

tonieja napisał/a:
Bo o ile kojarzę, to na Jezierzycy łatwiej odbijać się wiosłem od brzegu niż wiosłować :lol:

he he - no prawie - jest tak jak na fotach :)