Myszoor - 2011-12-04, 10:34 Temat postu: Kalendarz 2012 - ankietaZapraszam do głosowania. Swoją drogą kto się podejmuje przerobienia plików na projekt kalendarza?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.Malutki - 2011-12-04, 12:11 Zagłosowałem, łatwe to było bo mało zdjęć trzeba było odrzucić. Mam wrażenie ze sporo ciekawych tegorocznych zdjęć nie znalazło się wśród propozycji. Stąd pomysł, który może da się wykorzystać w przyszłym roku. Wybieralibyśmy z wszystkich zdjęć pokazanych przez forumowiczów w ciągu roku. Na koniec trzeba by poprosić autorów o zgodę na umieszczenie ich prac w kalendarzu, ale wydaje mi się to znacznie łatwiejsze niż namówienie ich na przysłanie propozycji.
Malutki
www.hobbo.netsmera - 2011-12-04, 16:48 Moja 12-stka to: 2, 4, 5, 11, 13, 15, 17, 18, 22, 23, 26,28,32,33, 36, 37, 40,41, 43.
Moim zdaniem, to po dwa zdjęcia na stronę, z powodzeniem można zastosować.
Zdjęcia, bardzo dobre.
PozdrawiamMyszoor - 2011-12-04, 17:18
Malutki napisał/a:
Zagłosowałem, łatwe to było bo mało zdjęć trzeba było odrzucić.
jeżeli zabawa będzie miała wzięcie w przyszłym roku to wybór może być większy W tym roku zdjęcia nadesłały tylko 4 osoby :\
Malutki napisał/a:
Mam wrażenie ze sporo ciekawych tegorocznych zdjęć nie znalazło się wśród propozycji. Stąd pomysł, który może da się wykorzystać w przyszłym roku. Wybieralibyśmy z wszystkich zdjęć pokazanych przez forumowiczów w ciągu roku.
czemu nie - ograniczeń czasowych nie ma - to w końcu nie konkurs o Wielkie Złote Gacie Prezesa ale zabawa
BTW
Ja na przykład miałem problem tego typu: wybierać zdjęcia z kanu w kadrze czy też takie wykonane na spływie?
Malutki napisał/a:
Na koniec trzeba by poprosić autorów o zgodę na umieszczenie ich prac w kalendarzu, ale wydaje mi się to znacznie łatwiejsze niż namówienie ich na przysłanie propozycji.
To było raczej w domyśle ale na potrzeby kolejnej edycji trzeba by wymyślić jakiś pseudo-regulamin w którym to o czym piszesz mogło by wyglądać tak:
49.
Osoba nadsyłająca zdjęcia automatycznie zgadza się na ich nieodpłatne wykorzystanie na potrzeby publikowanego kalendarza.
smera napisał/a:
Moim zdaniem, to po dwa zdjęcia na stronę, z powodzeniem można zastosować.
sugerujesz by dać do kalendarza 24 fotografie? jak tak to dla mnie masakra :\smera - 2011-12-04, 19:19 Może na dwie strony? Ale papier, błyszczy po jednej stronie. Zdjęcia posiadają wyrównaną klasę i są tak piękne, że pokusiłbym się na wydanie albumu. Gdzie każda ze stron mogłaby być opatrzona jakimś pięknym wierszem, już z klasyków, bądź z młodych poetów. (Lub Coś w tym guście. )Zdjęcia, z których każde nadaje się na ramkę, w takim albumie zawarte, tak, aby można było wyjąć (fotkę) bez jej uszkodzenia. Czyli, album obrazowy, do dalszego wykorzystania, np. ozdabiania wnętrz.
Ot tak sobie, głośno marzę... Po za wspaniałym kalendarzem, który niewątpliwie, powstanie.
Czy będę miał zaszczyt, wejść w posiadanie kalendarza?DeeL - 2011-12-04, 19:52 Ech... trzeba było dać jakieś ostrzeżenie , że oglądanie takich zdjeć może wywołać chęć rzucenia wszystkiego i wypuszczenia się z łódką na kilka dni. Normalnie czuć zapach wody.Malutki - 2011-12-04, 23:39
Cytat:
Na koniec trzeba by poprosić autorów o zgodę na umieszczenie ich prac w kalendarzu, ale wydaje mi się to znacznie łatwiejsze niż namówienie ich na przysłanie propozycji.
Pisałem to w związku z propozycją przyszłoroczną, bo wybieralibyśmy ze zdjęć niekoniecznie przeznaczonych do kalendarza.
W wersji tegorocznej Piotrkowe podejście wydaje mi się oczywiste.
Malutki
www.hobbo.netMaciek - 2011-12-05, 16:18 Pozdrowienia dla wszystkich od kanu klub z Mińska Mazowieckiego. Widzę, że temat kalendarza powraca. Fajnie by było zwłaszcza, że znajome oj znajome łódeczki i zdjęcia piękne Maciekkochamojazone - 2011-12-05, 19:54
DeeL napisał/a:
Normalnie czuć zapach wody.
Ja też poczułem. Szczególnie przy dwudziestce dwójce. Przy dwunastce poczułem zapach kobiety, a przy trzydziestym drugim zapach zbutwiałych desek. Naprawdę.cano(n)ick - 2011-12-09, 15:36 Przy dwunastce, to zapach wody, kobiety i zbutwiałych desek.
Na raz Thialf - 2011-12-09, 20:22 A zapach kobiety nie pokonał zapachu zbutwiałych desek? kochamojazone - 2011-12-11, 22:51
Thialf napisał/a:
A zapach kobiety nie pokonał zapachu zbutwiałych desek?
Stłumił go zapach butów .Radek - 2011-12-12, 08:28 Piotr, podeślij mi wygrane zdjęcia.
Poskładam kalendarz w weekend.
Prośba do forumowiczów: Jeżeli ktoś planuje w przyszłym roku zorganizowanie imprezy z udziałem kanu to proszę o podesłanie do mnie terminu i nazwy imprezy. Dobrze by było umieścić je w kalendarzu.Myszoor - 2011-12-12, 10:15 9 zdjęć powyżej 7 głosów potem luka i 10x 4 głosy :\
Radek może kalendarz z układem dwa miesiące na kartę / zdjęcie ??
PS I
na forum jest jakieś 140 osób, do wszystkich poszedł mailing, zagłosowało 15 ... bez komentarza
PS II
w przyszłorocznych warunkach udziału w zabawie trzeba chyba będzie dać punkt o poziomości zdjęć Radek - 2011-12-12, 11:13 Piotrek, dwa miesiące z jednym zdjęciem.
Uważam, że "martwe dusze na każdym forum", były są i będą.
Kto chciał to zagłosował.
W przyszłym roku to bym zbierał zdjęcia od stycznia już, a co do poziomu to myślę że będzie lepiej. Znam parę fajnych fotek, a ludzie jakoś ich nie zgłosili. Takie jest życie.