To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Hyde Park - Wpływ znaku zodiaku na pociąg do wody ?

SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 13:25
Temat postu: Wpływ znaku zodiaku na pociąg do wody ?
Tak sie zastanawiam będąc zodiakalnym Rakiem jaki wplyw na to że ciągnie mnie do wody ma znak zodiaku?
Tak sie składa że Rak to wodny znak i jestem ciekaw ile tu na forum jest jeszcze innych Raków, zodiakalnych Ryb i Skorpionów a ile znaków zodiaku nie zwiazanych z wodą ?

Może niech każdy kto ma ochotę na taką zabawę lub sprawdzenie czy coś w tym jednak jest na wpisywanie swojego loginu i znaku zodiaku jaki mu los, rodzice i matka natura nadała.
Każdy następny wpisujacy się niech skopiuje post poprzedni, dopisze siebie i wkleji jako nastepny post.
I tak lista sie zapelni. :idea:

Zaczynam
SCHWIMMWANNEN - Rak

A tu co udało mi się znaleźć na temat wodnych znaków zodiaku.
Ja czy chcę czy nie chcę to muszę z większością na swoj temat się zgodzić.

Element wody, natura negatywna, pierwiastek żeński, symbolizuje uczucia; w znakach więc składających się na ten trójkąt, wysuwa się na plan pierwszy pierwiastek uczuciowy. Morze jest zawsze pełne i rozlewa swe wody naokół; znaki wodne są przede wszystkim czułe na morze wzruszeń uczuciowych, w którym żyją, a dzięki tej wrażliwości uczuć, bardzo łatwo nawiązują stosunki z innymi.

Cancer (Rak) znak główny daje temu wyraźne świadectwo. Typ taki podkreśla znaczenie uczucia, jako czynnika pedagogicznego i demonstruje to chętnie przed swoim otoczeniem. Jego osobisty sposób działania i pojmowania rzeczy, wychodzi z zasady: „łagodnością więcej osiągniesz niż gwałtem”. Pomału, ale pewnie posuwa się Rak naprzód i oszczędzając innych – bez ryzykowania jednak z jakiejkolwiek ze swych własnych idei – kieruje niepostrzeżenie innymi podług swej woli. Że to nie dzieje się całkiem jawnie, i że Rak bardzo niechętnie słyszy, że posiada pewien wpływ na innych, znajduje wytłumaczenie w fakcie, że rad on będzie żyć ze wszystkimi w zgodzie i zdaje sobie sprawę, że wszelkie jaskrawe okazywanie siły wzbudza przeważnie antypatię i wywołać może efekt wręcz przeciwny.Rak chętnie popiera swoich i rad im dopomaga, z reguły jednak żąda za to uznania i wdzięczności, tak zresztą, jak i sam jest pełen wdzięczności i uwielbienia dla tych, którym swe życie, stanowisko, czy też cokolwiek innego ma jeszcze do zawdzięczenia. Rak jest zatem znakiem miłości, dla rodziców i dla ojczyzny, znakiem przywiązania do tradycji, znakiem poważania i szacunku.

Scorpio (Niedźwiadek) znak stały i wodny, podlega ognistemu Marsowi, co oczywiście musi prowadzić do walki dwóch rozmaitych żywiołów. Skorpion jest więc znakiem, w którym uczucia musza przejść próbę ogniową, i muszą oczyścić się, aby nabrały rzeczywistej i trwałej wartości. W życiu występuje przed nami jako kusiciel, uwodziciel, który nasze uczucia i stałość moralną wystawia na próbę i potrafi nieraz całkiem zaciemnić nasze myśli. Kto jednak znalazł rozwiązanie i próbę wytrzymał, ten odrodzony wspina się szybko na wyżyny ducha, silniejszy niż kiedykolwiek przedtem. Dlatego znak ten ma związek zarówno z mistyką i okultyzmem, jak i grzechem i rozpasaniem. Nigdy jednak typ ten nie jest pozbawiony woli, która ku dobremu czy ku złemu użyta, zawsze jest zasadniczym tłem charakteru Skorpiona. W woli tej leży też zawsze możliwość podniesienia się nawet z najgłębszego upadku.

Pisces (Ryby) jako znak ruchomy, poruszają się na falach sfery uczuć, jak ryby w wodzie. Znak ten jest bardziej, aniżeli którykolwiek inny, wrażliwy na wpływy i nastroje z zewnątrz. Jeżeli otoczenie jest spokojne i sympatyczne, będą szczęśliwe i zadowolone, a czasem zbyt wesołe. Jeśli zaś otoczenie jest nastrojone nerwowo, złośliwie lub nienawistnie, trącą zupełnie orientację i ster z rąk im wypada. A jednak typ ten tak chętny jest do wszelkiej pracy, mogącej okazać innym jego przyjaźń; jeśli ktoś umie zagrać na jego uczuciu, to zrobi z nim co tylko zechce, ponieważ znakowi temu brak oparcia kardynalnego i stałego i jest on najbardziej kobiecym ze wszystkich dwunastu znaków, i tak jak u wszystkich znaków ruchomych, charakter, z którym najwięcej obcuje, posiada u niego największy autorytet. Ryba, aby się mogła znaleźć, musi się oddać całkowicie – lecz nie drugiemu człowiekowi – tak niestety bywa najczęściej.

Sylwek - 2013-05-11, 16:14

Na moje nie ma to wpływu , ja jestem Strzelec , a wodę zawsze lubiłem ,dawniej to nawet chyba bardziej ,bo dodatkowo wędkowałem , teraz to tylko konsumpcja rybek mi pozostała :mrgreen: a że rybka lubi pływać to trunkiem nie gardzę (a trunek to też płyn :mrgreen: )
SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 17:29

Może jesteś Strzelcem Podwodnym :lol:
ELTECH - 2013-05-11, 19:19

No coś w tym jest
Ja jestem RAK :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ur. 5 lipca więc pod znakiem raka .
Do wody mnie ciągnie od dawna aczkolwiek nie od dzieciństwa bo jak byłem mały przytopiła mnie moja siostra i potem do połowy podstawówki bałem się wody :mrgreen:
- przynajmniej rodzice mieli ze mną spokój nad morzem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dopiero jak podrosłem to zaczęło mnie tak ciągnąć do wody że o mało nie zostałem licencjonowanym płetwonurkiem bo tylko tacy za komuny mogli być. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I nie wiem jaki ma znak zodiaku na to wpływ ale jestem generalnie nocnym markiem czyli lubię dłużej posiedzieć w nocy a pospać do południa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Radek - 2013-05-11, 20:11

Ja to LEW jestem od urodzenia ;)
ELTECH - 2013-05-11, 20:14

A podobno koty nie lubią wody choć zdarzają się wyjątki potwierdzające regułę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Radek ale jak wsiadasz do kanu to ryczysz z radości :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 21:00

Namawiajcie swoich znajomych z forum im bedzie nas więcej tym wyniki będą bardziej wiarygodne.
Jak coś wiecej sie uzbiera to będę robił podsumowanie :wink:

tonieja - 2013-05-11, 21:30

Jestem waga. A dokładniej chyba wasserwaga, bo mam ogromny pociąg do wody :lol:
ELTECH - 2013-05-11, 21:34

No proszę - jak się okazuje nawet znaki które pozornie od wody są daleko mają jednak wodą dużo wspólnego :mrgreen:
SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 21:48

To się robi wesoło aby tak dalej :lol:
Wszystko można naciagnac jak się chce :wink:
Jestem ciekaw jak inne znaki podciagna sie pod tę wodę :mrgreen:

Jurek - 2013-05-11, 22:03

Od urodzenia Bliźniaki.
Jednego ciągnie w góry drugiego na wodę.
Dlatego najczęściej pływam sam. :lol:

ManaT - 2013-05-11, 22:05

Jurek, spodobało mi się :)
SCHWIMMWANNEN - 2013-05-12, 19:58

ManaT a Ty dasz się wciągnąć w tę zabawę :lol: czy to tajemnica z jakiego jesteś znaku zodiaku ? :cool:
ewa - 2013-05-12, 20:07

ja jestem Strzelec, być może podwodny :mrgreen: . pływać wpław też umiem. mój mąż Tomek jest Bliźniak i choć też kocha góry to jednak zdecydowanie wybiera kanu+wodę :grin: teraz zawsze pływamy razem :lol:
SCHWIMMWANNEN - 2013-05-12, 20:15

Ewa a jakbyś miała strzelić do którego z bliźniaków :?: :lol: