Hyde Park - Wpływ znaku zodiaku na pociąg do wody ?
SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 13:25 Temat postu: Wpływ znaku zodiaku na pociąg do wody ?Tak sie zastanawiam będąc zodiakalnym Rakiem jaki wplyw na to że ciągnie mnie do wody ma znak zodiaku?
Tak sie składa że Rak to wodny znak i jestem ciekaw ile tu na forum jest jeszcze innych Raków, zodiakalnych Ryb i Skorpionów a ile znaków zodiaku nie zwiazanych z wodą ?
Może niech każdy kto ma ochotę na taką zabawę lub sprawdzenie czy coś w tym jednak jest na wpisywanie swojego loginu i znaku zodiaku jaki mu los, rodzice i matka natura nadała.
Każdy następny wpisujacy się niech skopiuje post poprzedni, dopisze siebie i wkleji jako nastepny post.
I tak lista sie zapelni.
Zaczynam
SCHWIMMWANNEN - Rak
A tu co udało mi się znaleźć na temat wodnych znaków zodiaku.
Ja czy chcę czy nie chcę to muszę z większością na swoj temat się zgodzić.
Element wody, natura negatywna, pierwiastek żeński, symbolizuje uczucia; w znakach więc składających się na ten trójkąt, wysuwa się na plan pierwszy pierwiastek uczuciowy. Morze jest zawsze pełne i rozlewa swe wody naokół; znaki wodne są przede wszystkim czułe na morze wzruszeń uczuciowych, w którym żyją, a dzięki tej wrażliwości uczuć, bardzo łatwo nawiązują stosunki z innymi.
Cancer (Rak) znak główny daje temu wyraźne świadectwo. Typ taki podkreśla znaczenie uczucia, jako czynnika pedagogicznego i demonstruje to chętnie przed swoim otoczeniem. Jego osobisty sposób działania i pojmowania rzeczy, wychodzi z zasady: „łagodnością więcej osiągniesz niż gwałtem”. Pomału, ale pewnie posuwa się Rak naprzód i oszczędzając innych – bez ryzykowania jednak z jakiejkolwiek ze swych własnych idei – kieruje niepostrzeżenie innymi podług swej woli. Że to nie dzieje się całkiem jawnie, i że Rak bardzo niechętnie słyszy, że posiada pewien wpływ na innych, znajduje wytłumaczenie w fakcie, że rad on będzie żyć ze wszystkimi w zgodzie i zdaje sobie sprawę, że wszelkie jaskrawe okazywanie siły wzbudza przeważnie antypatię i wywołać może efekt wręcz przeciwny.Rak chętnie popiera swoich i rad im dopomaga, z reguły jednak żąda za to uznania i wdzięczności, tak zresztą, jak i sam jest pełen wdzięczności i uwielbienia dla tych, którym swe życie, stanowisko, czy też cokolwiek innego ma jeszcze do zawdzięczenia. Rak jest zatem znakiem miłości, dla rodziców i dla ojczyzny, znakiem przywiązania do tradycji, znakiem poważania i szacunku.
Scorpio (Niedźwiadek) znak stały i wodny, podlega ognistemu Marsowi, co oczywiście musi prowadzić do walki dwóch rozmaitych żywiołów. Skorpion jest więc znakiem, w którym uczucia musza przejść próbę ogniową, i muszą oczyścić się, aby nabrały rzeczywistej i trwałej wartości. W życiu występuje przed nami jako kusiciel, uwodziciel, który nasze uczucia i stałość moralną wystawia na próbę i potrafi nieraz całkiem zaciemnić nasze myśli. Kto jednak znalazł rozwiązanie i próbę wytrzymał, ten odrodzony wspina się szybko na wyżyny ducha, silniejszy niż kiedykolwiek przedtem. Dlatego znak ten ma związek zarówno z mistyką i okultyzmem, jak i grzechem i rozpasaniem. Nigdy jednak typ ten nie jest pozbawiony woli, która ku dobremu czy ku złemu użyta, zawsze jest zasadniczym tłem charakteru Skorpiona. W woli tej leży też zawsze możliwość podniesienia się nawet z najgłębszego upadku.
Pisces (Ryby) jako znak ruchomy, poruszają się na falach sfery uczuć, jak ryby w wodzie. Znak ten jest bardziej, aniżeli którykolwiek inny, wrażliwy na wpływy i nastroje z zewnątrz. Jeżeli otoczenie jest spokojne i sympatyczne, będą szczęśliwe i zadowolone, a czasem zbyt wesołe. Jeśli zaś otoczenie jest nastrojone nerwowo, złośliwie lub nienawistnie, trącą zupełnie orientację i ster z rąk im wypada. A jednak typ ten tak chętny jest do wszelkiej pracy, mogącej okazać innym jego przyjaźń; jeśli ktoś umie zagrać na jego uczuciu, to zrobi z nim co tylko zechce, ponieważ znakowi temu brak oparcia kardynalnego i stałego i jest on najbardziej kobiecym ze wszystkich dwunastu znaków, i tak jak u wszystkich znaków ruchomych, charakter, z którym najwięcej obcuje, posiada u niego największy autorytet. Ryba, aby się mogła znaleźć, musi się oddać całkowicie – lecz nie drugiemu człowiekowi – tak niestety bywa najczęściej.Sylwek - 2013-05-11, 16:14 Na moje nie ma to wpływu , ja jestem Strzelec , a wodę zawsze lubiłem ,dawniej to nawet chyba bardziej ,bo dodatkowo wędkowałem , teraz to tylko konsumpcja rybek mi pozostała a że rybka lubi pływać to trunkiem nie gardzę (a trunek to też płyn )SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 17:29 Może jesteś Strzelcem Podwodnym ELTECH - 2013-05-11, 19:19 No coś w tym jest
Ja jestem RAK
Ur. 5 lipca więc pod znakiem raka .
Do wody mnie ciągnie od dawna aczkolwiek nie od dzieciństwa bo jak byłem mały przytopiła mnie moja siostra i potem do połowy podstawówki bałem się wody
- przynajmniej rodzice mieli ze mną spokój nad morzem
Dopiero jak podrosłem to zaczęło mnie tak ciągnąć do wody że o mało nie zostałem licencjonowanym płetwonurkiem bo tylko tacy za komuny mogli być.
I nie wiem jaki ma znak zodiaku na to wpływ ale jestem generalnie nocnym markiem czyli lubię dłużej posiedzieć w nocy a pospać do południa Radek - 2013-05-11, 20:11 Ja to LEW jestem od urodzenia ELTECH - 2013-05-11, 20:14 A podobno koty nie lubią wody choć zdarzają się wyjątki potwierdzające regułę
Radek ale jak wsiadasz do kanu to ryczysz z radości SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 21:00 Namawiajcie swoich znajomych z forum im bedzie nas więcej tym wyniki będą bardziej wiarygodne.
Jak coś wiecej sie uzbiera to będę robił podsumowanie tonieja - 2013-05-11, 21:30 Jestem waga. A dokładniej chyba wasserwaga, bo mam ogromny pociąg do wody ELTECH - 2013-05-11, 21:34 No proszę - jak się okazuje nawet znaki które pozornie od wody są daleko mają jednak wodą dużo wspólnego SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 21:48 To się robi wesoło aby tak dalej
Wszystko można naciagnac jak się chce
Jestem ciekaw jak inne znaki podciagna sie pod tę wodę Jurek - 2013-05-11, 22:03 Od urodzenia Bliźniaki.
Jednego ciągnie w góry drugiego na wodę.
Dlatego najczęściej pływam sam. ManaT - 2013-05-11, 22:05 Jurek, spodobało mi się SCHWIMMWANNEN - 2013-05-12, 19:58 ManaT a Ty dasz się wciągnąć w tę zabawę czy to tajemnica z jakiego jesteś znaku zodiaku ? ewa - 2013-05-12, 20:07 ja jestem Strzelec, być może podwodny . pływać wpław też umiem. mój mąż Tomek jest Bliźniak i choć też kocha góry to jednak zdecydowanie wybiera kanu+wodę teraz zawsze pływamy razem SCHWIMMWANNEN - 2013-05-12, 20:15 Ewa a jakbyś miała strzelić do którego z bliźniaków