Wczoraj byłem ... - Przywitanie lata - Wkra 21 czerwca 2013
Radek - 2013-06-21, 20:09 Temat postu: Przywitanie lata - Wkra 21 czerwca 2013 Spływ się udał. Dzieciaki zadowolone.
Ruszyły dwie grupy - kajakowa z kanu oraz rowerowa. Zakończenie imprezy odbyło się na plaży miejskiej w Glinojecku grillem z kiełbaskami i wspólną kąpielą.
Kilka zdjęć jest jeszcze TU
Pozdrawiam
Radek - 2013-06-22, 06:15
W okolicy nie ma wypożyczalni kanu, sam nie mam takiej ilości sprzętu. Połowa z nich pływała już kajakami i było fajnie. Chodzi o to by zająć ich i pokazać im jak można świetnie i bezpiecznie się bawić na wodzie i nad wodą.
dorutka - 2013-06-26, 10:47
dokładnie!
A z osobami, które nigdy lub prawie nigdy nie pływały, dużo łatwiej i szybciej idzie ograniczenie pływania od brzegu do brzegu wlaśnie na kajakach.
Pływałam z dzieciakami, a właściwie młodzieżą, też kanadyjkami... i pamiętam jak się umęczyli...
A chodzi o to żeby miały jak najwięcej radochy z pływania, w ogóle z ruchu na świeżym powietrzu i żeby to zapamiętały, bo potem wrócą do tego
Szajba - 2013-06-27, 18:57
| radekkanu napisał/a: | | Chodzi o to by zająć ich i pokazać im jak można świetnie i bezpiecznie się bawić na wodzie i nad wodą. |
Przydałby się jeszcze mały kurs "dżentelmy", bo Ci dwaj Panowie ze zdjęcia powyżej raczej nie wyciągają rąk by pomóc jest nieszczęśnicy w błocie
Radek - 2013-06-27, 21:15
Rafał, Panna płynęła jednym z nich i na koniec razem postanowili się popluskać - młodość.
dorutka - 2013-06-27, 21:26
tak to trochę wyglądało
albo ,że zostali zaskoczeni - i JESZCZE nie ruszyli
|
|
|