To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Kanu - inne konstrukcje - Jak "skopać" połącznie kanu i silnika

ManaT - 2013-05-10, 08:22

Jak chcesz wyciszyć? Silnik wiatrem chłodzony, jak obłożysz go gąbką to usmaży się na cacy.
Cytat:
traktory na polach przy brzegu wiecej hałasu robia.

ale robią przy okazji jedzonko a to co innego niż pływanie dla przyjemności. Jak sobie wyobrażasz na jeziorach w strefie ciszy działania np. WOPRu bez motorówek? Jak im wolno to i wszystkim?

SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 08:27

Będzie dobrze zaufaj mi.
Nie moge teraz opisać jak bedzie wyciszony bo z palca kuje na jeszcze mniejszym bo na sIII jak bede w domu w środę to napisze wiecej szczegółów na temat wyciszenia.
A strefa ciszy jest do lipca :)

ManaT - 2013-05-10, 08:30

Cytat:
zaufaj mi
nie namówisz mnie na to
Cytat:
A strefa ciszy jest do lipca
pewnie chodzi o lęgi.
SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 08:49

Nie zamierzam nikogo namawiać.
A to co wyprawiaja z wopr raz moze dwa razy do roku na strudze w okresie ciszy to jest masakra.
Jak szukalem dzialki to nigdzie nie znalazlem w internecie informacji że na Pilicy jest strefa ciszy.
I dopiero po którymś z kolei spływów dopatrzylem sie malego znaczka wielkości landrynki na mapie szlaku powieszonego przy stanicy.
Swoja drogą to szkoda że nie ma mapy Polskich akwenow wodnych i rzek gdzie jest strefa ciszy.
Bo jak wodujesz łódź to oznaczenia nie widać a jak plyniesz to już po ptokach.
Jak wydać na moim przykladzie dowiedziałem sie o strefie ciszy dopiero po kilku miesiącach plywania a na odcinku kilkudziesięciu kilometrów jie ma żadnego znaku tylko te male znaczki na mapach ustawionych przy Pilicy co kilka lub kilkanascie kilometrów przy stanicach kajakowych.
I jest tak jak napisałeś- powod strefy ciszy - okres legowy ptakow.
My mamy przy działce też stare koryto Pilicy gdzie woda nie plynie tylko stoi i dziś w nocy ptaki dawaly taki koncert ze spalismy przy otwartym oknie tak cudnie było.
W środę zamieszcze szkic jak bedzie wyciszony silnik i jak bedzie doprowadzone powietrze do chlodzenia go mimo że bedzie zabudowany.
Wystarczy tam gdzie wiatrak i szarpak doprowadzic rure elastyczna i zasysanie świeżego powietrza bedzie z zewnatrz a silnik bedzie dzieki temu wyciszony.

ELTECH - 2013-05-10, 08:52

Mariusz - chodziło mi o to czy będziesz w stanie pociągnąć na holu jakieś inne kanu
SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 10:10

Damy rade a gdyby okazalo sie ze opor twojego kanu Leszku jest za duze to mozemy wlozyc je na palaki ktore trzymaja plywak.
Damy rade a gdybysmy nie dali to masz transport kanu razem z pasazerami w gore Pilicy za 1,50zl za kilometr po znajomosci. 15 kilometrow za ograniczona do 10 osob i 6 kanu uslude transportowa z naszej dzialki w gore Pilicy trza zaplacic 50 zl.
Taka cene jednorazowo w promocji moge zagwarantowac.
Pomost Ulaski Stamirowskie oraz My zapraszamy na wodowanie - zdjecie zrobione przed chwila.

ELTECH - 2013-05-10, 20:23

No - pięknie tam masz. Mam w sumie niedaleko więc się szykuję. A jeszcze jak zapewniasz holowanie to już nie ma o czym gadać. Próbuję przekabacić żonkę do spływu ale może być trudno więc może być tak że pojawię się ja z synem albo sam.
Są tylko dwie rzeczy które mogą stanąć na przeszkodzie
1 pogoda ( jak leje to nie warto )
2 rozpaprane i nieskończone przeróbki w moim kanu.
W niedzielę kanu jedzie do brata do warsztatu i jeśli je w tym tygodniu posklejam i przeszlifuję oraz przemaluję to będę :mrgreen:

SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 20:46

Zawsze mozesz wypożyczyć kanu polipropylenowe załatwię ci ekstra cenę.
Sprawdz na splywanie.pl
Zdzwonimy sie. :wink:

ELTECH - 2013-05-10, 20:49

Sprawdziłem- 60 zł za dobę.
Wolałbym wydać je na paliwo do samochodu niż na wynajęcie kanu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ManaT - 2013-05-10, 20:56

SCHWIMMWANNEN, Nie obiecuj czego nie możesz dotrzymać. W wypożyczalni, którą proponujesz nie ma takich kanu :mrgreen:
Ale o tym już było. http://forum.kanu.pl/viewtopic.php?p=7119#7119

SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 21:03

Twoja kasa Leszku twój wybór.
Mogę zapytać wlasciciela czy w zamian za recenzję z plywania i testu wypozyczanego od niego kanu nie zrobi Ci promocji i będziesz miał caly splyw razem z transportem gratis.
Zrobisz parę fotek , napiszesz swoją i tylko swoją subiektywna opinie z plywania tym modelem kanu. :smile:
Co Ty na to ? Przemyśl, i daj znać bo jutro będę się widział z właścicielem wypożyczalni.
Maja 2 albo 3 egzemplarze i z kilkadziesiat kajaków
ManaT jestes w bledzie bo widzialem je tydzień temu.
Zostawilem w kajaku widelce do ogniska wiec mam do nich jechac i odebrać a ze mam do nich kilometr i 200 metrów to spodziewaj sie jutro mojego zdjeci z gazeta z jutrzejszego wydania w reku a wctle zobaczysz kilkadzuesiat kajakow i 2 kanu na pewno a może i trzy.
Przyjmij do swojej wiadomości że okres koloryzowanua mam już za sobą bo przestalem chyba w 3 klasie szkoly podstawowej.
Kapewu ?
Chyba że chodzi Ci o ten polipropylen to zwrócę honor jak sprawdzę z czego on odlanu i napompowany jest.
No faktyczie :) polietylen sorry pomyleczka ja tego nie odróżniam.

ELTECH - 2013-05-10, 21:03

Nazwa sprzętu Dni wolne od pracy Pon – Pt

Kajak 2-osobowy VISTA /polietylen/ 50 40
Kajak 2-osobowy BRIO /polietylen/ 40 30
Kanu 3-osobowe RIVERA /polietylen/ 60 50
Kajak 1-osobowy SOLO Lux /polietylen/ 40 30
Kajak 1-osobowy CRUSER /polietylen/ 50 40

oj tam zwykłe przejęzyczenie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/b]

ManaT - 2013-05-10, 21:06

Cytat:
j tam zwykłe przejęzyczenie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nie takie znowu zwykłe bo seryjne :lol: http://forum.kanu.pl/viewtopic.php?p=7119#7119

ELTECH - 2013-05-10, 21:07

Wiesz co - za darmo to wstyd byłoby odmówić :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A recenzję mogę opisać bez żadnego problemu tylko nie wiem gdzie ( oprócz nas ) miałaby być zamieszczona. Poza tym szczerze mówiąc nie jestem znawcą tematu i brak mi porównania więc myślę że z pewnością czułbym się jak naciągacz :mrgreen:

MANAT - i nie przejęzyczenie tylko pomyłka
Bo przejęzyczenie to jest ... ale nie mogę na głos bo mogę za przekleństwa banika załapać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak ktoś potrzebuje wyjaśnień co miałem na myśli to na priva

ManaT - 2013-05-10, 21:16

SCHWIMMWANNEN,
Cytat:
zwrócę honor jak sprawdzę z czego on odlanu i napompowany jest.

No to czekam z niecierpliwością :cool:

Cytat:
ManaT zwrocilem honor 2 lub trzy posty wczesniej zeby nie być posadzonym przez Dr.Awe o nabijanie sobie licznika.

Jasne, czuję się usatysfakcjonowany. :cool: