Kanu - inne konstrukcje - Jak "skopać" połącznie kanu i silnika
ManaT - 2013-05-10, 08:22 Jak chcesz wyciszyć? Silnik wiatrem chłodzony, jak obłożysz go gąbką to usmaży się na cacy.
Cytat:
traktory na polach przy brzegu wiecej hałasu robia.
ale robią przy okazji jedzonko a to co innego niż pływanie dla przyjemności. Jak sobie wyobrażasz na jeziorach w strefie ciszy działania np. WOPRu bez motorówek? Jak im wolno to i wszystkim?SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 08:27 Będzie dobrze zaufaj mi.
Nie moge teraz opisać jak bedzie wyciszony bo z palca kuje na jeszcze mniejszym bo na sIII jak bede w domu w środę to napisze wiecej szczegółów na temat wyciszenia.
A strefa ciszy jest do lipca ManaT - 2013-05-10, 08:30
Cytat:
zaufaj mi
nie namówisz mnie na to
Cytat:
A strefa ciszy jest do lipca
pewnie chodzi o lęgi.SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 08:49 Nie zamierzam nikogo namawiać.
A to co wyprawiaja z wopr raz moze dwa razy do roku na strudze w okresie ciszy to jest masakra.
Jak szukalem dzialki to nigdzie nie znalazlem w internecie informacji że na Pilicy jest strefa ciszy.
I dopiero po którymś z kolei spływów dopatrzylem sie malego znaczka wielkości landrynki na mapie szlaku powieszonego przy stanicy.
Swoja drogą to szkoda że nie ma mapy Polskich akwenow wodnych i rzek gdzie jest strefa ciszy.
Bo jak wodujesz łódź to oznaczenia nie widać a jak plyniesz to już po ptokach.
Jak wydać na moim przykladzie dowiedziałem sie o strefie ciszy dopiero po kilku miesiącach plywania a na odcinku kilkudziesięciu kilometrów jie ma żadnego znaku tylko te male znaczki na mapach ustawionych przy Pilicy co kilka lub kilkanascie kilometrów przy stanicach kajakowych.
I jest tak jak napisałeś- powod strefy ciszy - okres legowy ptakow.
My mamy przy działce też stare koryto Pilicy gdzie woda nie plynie tylko stoi i dziś w nocy ptaki dawaly taki koncert ze spalismy przy otwartym oknie tak cudnie było.
W środę zamieszcze szkic jak bedzie wyciszony silnik i jak bedzie doprowadzone powietrze do chlodzenia go mimo że bedzie zabudowany.
Wystarczy tam gdzie wiatrak i szarpak doprowadzic rure elastyczna i zasysanie świeżego powietrza bedzie z zewnatrz a silnik bedzie dzieki temu wyciszony.ELTECH - 2013-05-10, 08:52 Mariusz - chodziło mi o to czy będziesz w stanie pociągnąć na holu jakieś inne kanuSCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 10:10 Damy rade a gdyby okazalo sie ze opor twojego kanu Leszku jest za duze to mozemy wlozyc je na palaki ktore trzymaja plywak.
Damy rade a gdybysmy nie dali to masz transport kanu razem z pasazerami w gore Pilicy za 1,50zl za kilometr po znajomosci. 15 kilometrow za ograniczona do 10 osob i 6 kanu uslude transportowa z naszej dzialki w gore Pilicy trza zaplacic 50 zl.
Taka cene jednorazowo w promocji moge zagwarantowac.
Pomost Ulaski Stamirowskie oraz My zapraszamy na wodowanie - zdjecie zrobione przed chwila.
ELTECH - 2013-05-10, 20:23 No - pięknie tam masz. Mam w sumie niedaleko więc się szykuję. A jeszcze jak zapewniasz holowanie to już nie ma o czym gadać. Próbuję przekabacić żonkę do spływu ale może być trudno więc może być tak że pojawię się ja z synem albo sam.
Są tylko dwie rzeczy które mogą stanąć na przeszkodzie
1 pogoda ( jak leje to nie warto )
2 rozpaprane i nieskończone przeróbki w moim kanu.
W niedzielę kanu jedzie do brata do warsztatu i jeśli je w tym tygodniu posklejam i przeszlifuję oraz przemaluję to będę SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 20:46 Zawsze mozesz wypożyczyć kanu polipropylenowe załatwię ci ekstra cenę.
Sprawdz na splywanie.pl
Zdzwonimy sie. ELTECH - 2013-05-10, 20:49 Sprawdziłem- 60 zł za dobę.
Wolałbym wydać je na paliwo do samochodu niż na wynajęcie kanu ManaT - 2013-05-10, 20:56 SCHWIMMWANNEN, Nie obiecuj czego nie możesz dotrzymać. W wypożyczalni, którą proponujesz nie ma takich kanu
Ale o tym już było. http://forum.kanu.pl/viewtopic.php?p=7119#7119SCHWIMMWANNEN - 2013-05-10, 21:03 Twoja kasa Leszku twój wybór.
Mogę zapytać wlasciciela czy w zamian za recenzję z plywania i testu wypozyczanego od niego kanu nie zrobi Ci promocji i będziesz miał caly splyw razem z transportem gratis.
Zrobisz parę fotek , napiszesz swoją i tylko swoją subiektywna opinie z plywania tym modelem kanu.
Co Ty na to ? Przemyśl, i daj znać bo jutro będę się widział z właścicielem wypożyczalni.
Maja 2 albo 3 egzemplarze i z kilkadziesiat kajaków
ManaT jestes w bledzie bo widzialem je tydzień temu.
Zostawilem w kajaku widelce do ogniska wiec mam do nich jechac i odebrać a ze mam do nich kilometr i 200 metrów to spodziewaj sie jutro mojego zdjeci z gazeta z jutrzejszego wydania w reku a wctle zobaczysz kilkadzuesiat kajakow i 2 kanu na pewno a może i trzy.
Przyjmij do swojej wiadomości że okres koloryzowanua mam już za sobą bo przestalem chyba w 3 klasie szkoly podstawowej.
Kapewu ?
Chyba że chodzi Ci o ten polipropylen to zwrócę honor jak sprawdzę z czego on odlanu i napompowany jest.
No faktyczie polietylen sorry pomyleczka ja tego nie odróżniam.ELTECH - 2013-05-10, 21:03 Nazwa sprzętu Dni wolne od pracy Pon – Pt
A recenzję mogę opisać bez żadnego problemu tylko nie wiem gdzie ( oprócz nas ) miałaby być zamieszczona. Poza tym szczerze mówiąc nie jestem znawcą tematu i brak mi porównania więc myślę że z pewnością czułbym się jak naciągacz
MANAT - i nie przejęzyczenie tylko pomyłka
Bo przejęzyczenie to jest ... ale nie mogę na głos bo mogę za przekleństwa banika załapać
Jak ktoś potrzebuje wyjaśnień co miałem na myśli to na privaManaT - 2013-05-10, 21:16 SCHWIMMWANNEN,
Cytat:
zwrócę honor jak sprawdzę z czego on odlanu i napompowany jest.
No to czekam z niecierpliwością
Cytat:
ManaT zwrocilem honor 2 lub trzy posty wczesniej zeby nie być posadzonym przez Dr.Awe o nabijanie sobie licznika.