Wczoraj byłem ... - Spływ Wisłą do Gdańska - Locja
drawa - 2013-05-11, 19:45 a dlaczego idzie po zakupy. Jak zabukruje rower wtedy pojedzie ELTECH - 2013-05-11, 19:48 Drawa nie takie pytanie
A dlaczego idzie - no bo nie ma roweru bo mu się do kanu nie zmieściło bo tam stoi lodówka z żarciem dla syna Sylwek - 2013-05-11, 19:52 ELTECH, ten Twój Syn to jakieś monstrum ,czy coś wiem coś o tym ,mój też potrafi w najmniej oczekiwanym momencie opróżnić lodówkę urok hodowania nastolatka
jak będziesz na odcinku Toruń - Grudziądz to zapewnię Wam caterring po kosztach oczywiścieELTECH - 2013-05-11, 19:57 Zbawco
Mój przyszły szlakowy ma 16 latek i waży niewiele mniej ode mnie choć gruby nie jest
Ale zeżreć to On może - czasami się dziwię i myślę że po kieszeniach to żarcie chowaSylwek - 2013-05-11, 20:14 ELTECH, tak poważniej ,czy masz już wyznaczone miejsca "noclegowe" ? oczywiście pi razy oko ,tzn : z wszelkich wyliczeń wynika ,że między Bydgoszczą ,a Grudziądzem musi Wam coś wypaść ,ELTECH - 2013-05-11, 20:16 Zdecydowanie tak aczkolwiek daleki jestem od noclegowania na obszarach miejskich i raczej albo przed miastem albo za - wolę dzikie i odludne tereny
A jeszcze zapraszam do oglądania adaptacji mojego kanu do Wiślanego sponiewieru
Zapraszam do wyrażania swoich opinii na temat przeróbek i przydatności ich do spływu Wisłą jako dość specyficzną rzekąSylwek - 2013-05-11, 20:21 ELTECH, spokojnie , jak będzie tak daleko ,to zgodnie z obietnicą służę pomocą
znam kilka ciekawych miejsc biwakowych między Bydzią a Chełmnem ,gdzie oprócz krów nic Wam nie zagrozi ELTECH - 2013-05-11, 20:25 Sylwek jestem na etapie tworzenia locji Wisły tzn z kilku różnych źródeł ściągam dane i po kolei próbuję to wszystko spasować i połączyć kilometrażowo tak żeby zbudować sobie na spływ całą bazę danych odnośnie rzeki a być może nawet chętnych do pomocy naszych wspaniałych forumowiczów.Sylwek - 2013-05-11, 20:33 ELTECH, musisz wziąć jeszcze pod uwagę , że poniżej Włocławka ,w pierwszej połowie lipca może być jeszcze problem z tzw świętojanką tak bowiem od dawna ludność tutejsza nazywała przybór wód ,które spływały z gór właśnie na przełomie czerwca i lipca
lewy brzeg jest wyższy ,więc wybór raczej oczywistyELTECH - 2013-05-11, 20:38 Mam nadzieję że będzie to wszystko można wyczuć i zareagować wcześniej.
Bo informacji na temat Wisły coraz bardziej przybywa i robi się to z całą pewnością pokaźna skarbnica wiedzy.
tylko jak wyżej pisałem muszę to wszystko razem do kupy złożyć i wtedy wyjdzie Locja nad locjami SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 21:23 Mam problemy z oglądaniem zdjęć bo jestem na działce - szkoda
Leszek napisałeś ze lubisz nocowac w odludnych i dzkich miejscach ?
To jak wypadnie Ci nocleg w okolicach Warszawy to daj znać-pogadam z Kruszewiczem i może zalatwie Ci nicleg w ZOO tam w nocy odludno jest bo zwiedzajacych wyganiaja chyba około 18tej a w nocy to i dziko możesz mieć a i blisko Wisła a kanu możesz u niedzwiadkow zostawić. lub lwów ELTECH - 2013-05-11, 21:26 dobra - mów od razu w której klatce materac dla mnie rozkładasz.
Byle nie z szympansami bo nasi kuzyni strasznie mordy drą i nie pośpię SCHWIMMWANNEN - 2013-05-11, 21:42 W gadziarni i wężarni bedziesz mial cichutko i one lubią ciepło a jakby co możesz se mokasynki zrobić do kompletu do kanu lub jakaś fajna indiańską grzechotkę dla syna. ELTECH - 2013-05-11, 22:06 Moja żonka to Gadzina więc odpada a węże - mogą być.
Synowi zamiast grzechotki to najprędzej snikersa trzeba by daćAdam, - 2013-05-14, 15:10
ELTECH napisał/a:
... bazę danych odnośnie rzeki a być może nawet chętnych do pomocy naszych wspaniałych forumowiczów.
Mimo że nie piszę nowych postów to wciąż śledzę ten wątek i przypominam to co deklarowałem od samego początku tego tematu, jeżeli potrzebujesz teraz lub w czasie spływu jakiejkolwiek pomocy, czy może mam coś sprawdzić to wystarczy do mnie napisać. chętnie
A gdy będziecie już na szlaku to chętnie Was odwiedzę,
pozdrawiam i życzę powodzenia (na razie) w fazie przygotowań,