To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Jutro płynę ... - Kanał WJM-Ełk-Augustów, do przepłynięcia i przewłóczenia.

kuna - 2015-04-15, 18:57

Powtarzasz się, Radku. Ale wybaczam... Samotna wyprawa, bywa smutna. Ale do wytrzymania. Obym nie utopił staruszka, aparatu fotograficznego, bardzo starego.

[ Dodano: 2015-04-16, 04:51 ]
I co najważniejsze, nie zakończył samotnego rajdu w ten sposób:
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

Radek - 2015-04-16, 07:10

Całkiem możliwe że się powtarzam Roman :) . Takie życie.
Czy samotna wyprawa bywa smutna, wydaje mi się że nie. Takie pływanie też jest potrzebne, człowiek jest bliżej natury, ma sporo czasu na przemyślenia, jest niezależny od innych uczestników, płynie własnym rytmem. Tylko jak jest towarzystwo to jest weselej :D .

kuna - 2015-04-24, 18:14

Właśnie tak. Moje wyprawy do zimnych krain, bywały smutne. Ale nauczyły mnie także, samotności.
Zapowiada się ciekawie.

[ Dodano: 2015-04-24, 19:31 ]
http://www.powiat.elk.pl/...ga-do-warszawy/

Ale idea budowy kanału, przycichła. Nie znalazłem czegokolwiek w necie, wskazującego na postęp w sprawie.

[ Dodano: 2015-04-25, 04:21 ]
Ten komunikat w WP, nie brzmi zachęcająco: ,,Województwo warmińsko-mazurskie
W województwie warmińsko-mazurskim odnotować można największy w skali kraju odsetek zaginięć w stosunku do ogólnej liczby mieszkańców województwa w ciągu ostatnich pięciu lat. Na 1000 osób w latach 2010-2014 przypadło ponad 5 zgłoszonych zaginięć."

[ Dodano: 2015-05-11, 06:53 ]
,,Przyrodnicy i epidemiolodzy: wysyp kleszczy
PAP | dodane 2015-05-07 (12:09) | 8 opinii
W woj. warmińsko-mazurskim tej wiosny nastąpił dużo większy niż w latach poprzednich wysyp kleszczy - powiedział ekolog z olsztyńskiego uniwersytetu prof. Zbigniew Endler. Lokalny sanepid spodziewa się wzrostu zachorowań na przenoszoną przez kleszcze boreliozę.
TAGI: kleszcz, borelioza, babeszioza, pies, przyrodnik"

A unikanie kleszczy, jako dodatkowa atrakcja!