Spotkania forumowe / zloty - XVI Zlot Kanu. Obra - 21-23 Sierpnia 2015
Tadek - 2015-01-14, 21:37 Dawno tam nie byłem. Ale jak rozumiem plan jest na ostatni nocleg i metę
A gdzie zaczynamy i kiedy ? W piątek rano czy w południe ?
W samym Bledzewie to raczej kłopot z noclegiem. Ale już w okolicach tamy na Zalewie Bledzewskim to kłopotu nie będzie np. http://www.dolatowka.plRadek - 2015-01-15, 08:38 Piątek, jest dniem na zjazd uczestników. Płynąć zaczynamy w sobotę.
Dobrze by było napisać trasę dla chętnych którzy będą wcześniej i będą chcieli dopłynąć do miejsca zlotu. Tadek - 2015-01-18, 18:57 Propozycja dla tych co czasu mają więcej.
Wtorek. Zbiórka ok 12-13w Międzyrzeczu ( wodowanie i klarowanie sprzętu) jeden samochód odstawiamy w tym czasie do Skwierzyny.
Po dotarciu kierowców ruszamy na trasę do miejscowości Święty Wojciech z noclegiem w stanicy kajakowej Wyspa trasa ok 4-5 km. ( biesiada )
Środa trasa ok 23-25 km. Obrą nad jezioro Chycina.
Podobno trasa nie jest super łatwa ,ale gdzie mam zbierać doświadczenia jak nie z Wami.
Czartek relaks ( łowimy okonie i szczupaki ).
Wycieczka pięknym kanałem na jezioro Kursko i powrót. Trasa ok 9 km.
Piątek docieramy na miejsce ZlotuRadek - 2015-01-19, 06:45 Tadek, ja już zaklepałem termin. Będę we wtorek. Skusiłeś mnie tym wędkowaniem. Tadek - 2015-01-20, 00:04 To super. Okonie Chycińskie to giganty ( t.j były tam 10 lat temu na 100%) Radek - 2015-01-20, 09:13 Miejmy nadzieję że jeszcze jakieś się uchowały.dorutka - 2015-01-21, 10:59 Nigdy nie byłam na Waszych zlotach, więc nie wiem jaka jest frekwencja... ale tak jak napisał Tadek, nocleg w samym Bledzewie, to chyba tylko na biwakowisku przy moście. Tam niby jest trochę miejsca, ale jednak bez szału, zwłaszcza, że mogą być też inni.
A może faktycznie start na jeziorze Chycińskim i wtedy Struga Jeziorna i pierwszy nocleg na Zalewie Bledzewskim, albo w tej Dolatówce - nie znam, zawsze nocowałam na dziko gdzieś po drodze, najchętniej na Chycińskim, albo w Gorzycy (następny etap po Międzyrzeczu, czy jak kto woli po Św. Wojciechu). Z Chycińskiego do zalewu, czy nawet Bledzewa, to króciutki odcinek, ale może właśnie w sam raz dla rozpoczynających w piątek
[ Dodano: 2015-01-21, 11:06 ]
Aaa! trasa Święty Wojciech - Zalew Bledzewski nie jest super łatwa, ale trudniejsza jest z Bledzewa do Starego Dworku, zwłaszcza jeśli będzie mało wody...
W sumie rzadko pływam tam w sezonie... raczej przed lub po, a i tak czasem jest więcej drzewnych przeszkód, bo "wyłażą" przy niższym stanie.Myszoor - 2015-01-22, 18:37
dorutka napisał/a:
Nigdy nie byłam na Waszych zlotach, więc nie wiem jaka jest frekwencja...
trzeba liczyć do 20 łódek
dorutka napisał/a:
ale tak jak napisał Tadek, nocleg w samym Bledzewie, to chyba tylko na biwakowisku przy moście. Tam niby jest trochę miejsca, ale jednak bez szału, zwłaszcza, że mogą być też inni.
jeżeli dobrze pamiętam to miejsce to przy 30 osobach może być nieco ciasno
dorutka napisał/a:
A może faktycznie start na jeziorze Chycińskim i wtedy Struga Jeziorna i pierwszy nocleg na Zalewie Bledzewskim, albo w tej Dolatówce - nie znam, zawsze nocowałam na dziko gdzieś po drodze, najchętniej na Chycińskim, albo w Gorzycy (następny etap po Międzyrzeczu, czy jak kto woli po Św. Wojciechu). Z Chycińskiego do zalewu, czy nawet Bledzewa, to króciutki odcinek, ale może właśnie w sam raz dla rozpoczynających w piątek
Tadek - co o tym myślisz?
dorutka napisał/a:
Aaa! trasa Święty Wojciech - Zalew Bledzewski nie jest super łatwa, ale trudniejsza jest z Bledzewa do Starego Dworku, zwłaszcza jeśli będzie mało wody...
W sumie rzadko pływam tam w sezonie... raczej przed lub po, a i tak czasem jest więcej drzewnych przeszkód, bo "wyłażą" przy niższym stanie.
rany, jeżeli Obra nie jest łatwa, to co jest łatwe? fakt, że zwałki bywają ale jak się płynie większą ekipą to łatwiej się zorganizować tak by szło to taśmowo Zirkau - 2015-01-22, 19:55 Warta jest średnio łatwa
Tak na poważnie. Obra na odcinku od św. Wojciecha jest .... łatwa.dorutka - 2015-01-22, 23:29 Pisząc: Obra na tym odcinku nie jest super łatwa, albsolutnie nie mialam zamiaru marudzić i narzekać i odstraszać! Sama najczęściej i najchętniej pływam właśnie ten kawałek.
Ja tylko cytowałam Tadka
"Podobno trasa nie jest super łatwa ,ale gdzie mam zbierać doświadczenia jak nie z Wami"
Ale fakt, że zwłaszcza ten następny kawałek, za elektrownią, a zwłaszcza za Bledzewem, przy niskim stanie wody bywa upierdliwy.... chociaż nie dla mnie bo ze mnie niespotykanie spokojny człowiek... Tadek - 2015-01-23, 00:27 Tak na serio to mnie osobiście propozycja Dorutki się bardzo podoba.
Start z jeziora Chycina. Jest tam ośrodek AWF - Poznań gdzie będzie można samochody zostawić. Przepłynąć na drugą stronę jeziora i rozbić się na "dziko" i rano płyniemy zgodnie z planem Zlotu. kugorki - 2015-02-07, 14:34 Co do frekwencji to chyba tylko pierwsze trzy Zloty były poniżej 30 osób? Chyba, że się mylę?Radek - 2015-02-07, 21:39 Kasia III zlot był liczniejszy niż 30 osób. W sobotę się wyjaśni pirojez - 2015-03-07, 14:28 a płynie koś z poznania Radek - 2015-03-07, 20:56 Myślę że Poznań i okolice będzie mocno reprezentowany. W Poznaniu mieszka Andrzej Sałaciak, to pewnie z ekipą się pojawi, Tomek Z Lasu pewnie też nie omieszka przyjechać. Bardzo blisko będzie .