To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Jutro płynę ... - Spływy drawy

drawa - 2011-06-27, 15:05

Czy wiecie że na odcinku pilicy z Przedborza do Sulejowa jest tylko jeden most ! oto ten most w miejscowości Trzy Morgi.
drawa - 2011-06-28, 19:59

fotorelacja ze spływu. Zaczynamy z pod mostu w Przedborzu . Śpiwory przypiete karabinkiem do beczki. Przed deszczem zabezpieczone workami foliowymi ,które są pod pokrowcami, jest to jakiś sposób który sprawdził się mimo padjącego deszczu ,śpiwory pozostały suche. 2 na biwaku osłanianie kuchenki przed wiatrem . 3 mapa trasy 4 widok na rzeke z wysokiego brzegu 5 Sulejów przywitał nas tęczą , była to tęcza podwójna a nawet poczwórna ,odbicie w wodzie . Nie mogłem jej całej z fotografować bo byłem pod mostem 6 7 [URL=http://pl.wikipedia.org/wiki/Opactwo_Cystersów_w_Sulejowie]opactwo w podklasztorzu [/URL] 8 widok z wyspy na zalewie. Na zalewie sulejowskim zakazane jest używanie silników spalinowych . Koniec spływu.
JUKA2000 - 2011-06-28, 20:57

To chyba ryzykowna sprawa pływać takim gumiakiem na kilkudniowe spływy, na Pilicy rozcharatałem dno w kanu aż żal.
Jaką długość ma taki ponton ?Mieści się tam dwóch dorosłych chłopów czy temu z przodu wystają nogi?

drawa - 2011-06-29, 17:01

odpowiedż masz w mojej stopce
drawa - 2011-07-11, 16:22

Wczorajszy dzień nie był najlepszy dla tych co na wodzie . Katastrofa na wołdze . potwierdzenie śmierci pary kajakarzy http://frazeo.pl/search.j...B&Submit=Submit wczoraj również płyneliśmy. widawką z Rogóżna do Ligoty. Sływ zaczał się z opóżnieniem spowodowanym przez gwałtowna burze, póżniej nie było lepiej , ale było weselej ! Jeden z moich pontonów zaczął nabierać wode ! co w niczym nie popsuło nam humoru. Było troche kajkarzy na rzece Tu widok z jazu w pogórzu w góre rzeki
drawa - 2011-07-17, 20:08

Dziś wycieczka rowerowa prawie z wodą w tle . Celem rajdu był pod Łęczycki [URL=http://pl.wikipedia.org/wiki/Tum_(województwo_łódzkie)]Tum[/URL] wybierałem się tam ze trzy lata. i oto jestem traf ze jestem w dzień odpustu . Grzechem by było nie zobaczyć pobliską [URL=http://pl.wikipedia.org/wiki/Góra_Świętej_Małgorzaty]góre św. Małgorzaty[/URL] Zapytacie a gdzie woda ? woda była przed i będzie potem. Ner w Borkach ,planowany jako miejsce startu do przyszłego spływu ? Powrót do Łęczycy po drodze minąłem rzeke Bzure ale o tym dowiedziałem sie pózniej , gdy pytałem ludzi gdzie ta rzeka jest :grin: Łęczyca dawny ZK. dIABŁA nie musze : przedstawiać . Ner w Poddębicach za mostem skończyłem pierwszy sp-ływ w tym sezonie [pisałem na forum ] Elektrownia wodna na nerze w bałdrzychowie.. kanał obok spłynięty w kwietniu tego roku widok z dziś. Długo szukałem na mapach tej rzeki ! jest do ruszenia . Przejechałem 185 km . prawie napiałem w pierwszym zdaniu prosze oto jak ono wygląda
drawa - 2011-07-19, 10:52

W odpowiedzi na http://forum.kanu.pl/viewtopic.php?t=279. Wrześniowy zeszłoroczny spływ Prosną przez Kalisz. Spływ zaczeliśmy na przedmieściach kalisza za progiem wodnym ,przed remontowanym w tym czasie mostem drogowym . niedaleko za mostem stalowy próg wodny, prznoska po betonach przy elektrociepłowni. dalej spokojnie most kolejowy, jeszcze jakis most i CDN.
drawa - 2011-07-19, 15:49

Za mostem św. Wojciecha rzeka dzieli sie na prawo kanał bernadyński po lewej mijamy budynek płyniemy dalej po lewo przystań inne budynki po lewo po prawo park przybijamy do brzegu. Plyniemy dalej przez park . po lewej teatr widok zza mostu po drodze mijamy budowle wodną przed nami kolejny most
drawa - 2011-07-20, 05:54

to most niepomne nazwy na starym mieście lądujemy za mostem bo przed mami taki widok Jaz i budowla hydrotechniczna. Dalsze płynięcie niewskazane W tym miejscu można zakończyć sływ.Ale jak słoneczko wysoko na niebie i duży hart ducha można płynąć dalej. Po wypiciu kawy zakupionej w pobliskiej restauracji, szlakowy rozpoznał teren i oznajmił konieczna przenoska 150 metrów bo za jazem pionowe wysokie nadbrzerze :!: niezastanowiamy sie długo i znowu most ujście podejrzewam cieku wodnego bo woda szła czysta. Stan czystości rzeki nie jest dobry co najwyżej można umyć ręce. płyniemy dalej z utęsknieniem : wypatrując widoku zapory gdzie kończymy spływ i oto jest Lądujemy na lewym brzegu jak się póżniej okazało ,w prywatnym ogródku :idea: jeszcze zwiedzanie urządzeń jazu przyjeżdża transport i do domu.
drawa - 2011-07-27, 17:15

Bardzo prawdopodobnie płyne kanu. Prośba czy relacje ze spływu moge dać w nowym temacie[ ten ma tyle obrazków że długo się otwiera.] Spływy drawy 2 :?:
Myszoor - 2011-07-27, 18:48

drawa napisał/a:
Bardzo prawdopodobnie płyne kanu. Prośba czy relacje ze spływu moge dać w nowym temacie[ ten ma tyle obrazków że długo się otwiera.] Spływy drawy 2 :?:

może po prostu na przyszłość trzymaj się wymiaru 800px na dłuższym boku + mocniejsza selekcja materiału - na pewno pomoże :)

jak się daje dużo zdjęć to trzeba się liczyć z tym, że ściągnięcie ich wszystkich skąśtam trwa.

PS
prośba - nie dawaj tekstu obok znacznika [img][/img] tylko pod nim (klepnij enter po prostu za znacznikiem) - bo to co uprawiasz fatalnie się czyta :\

drawa - 2011-08-02, 17:34

migawka z niedzielnego spływu grabią i widawką
Thialf - 2011-08-02, 21:54

Drawa, nie kumam, co się stało? takie oblężenie jednego kanu? jakiś wypadek?
kochamojazone - 2011-08-03, 23:41

Oni po prostu przystanęli :shock: , żeby nasycić się pięknem kanadyjki. Dotknąć też musieli. :mrgreen: .
drawa - 2011-08-05, 17:18

kilka fotek z niedzielnego spływu. 3 4 potężna zwałka bez możliwosci obejścia Zdjęcia wykonane 'wodnym aparatem '