To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Wczoraj byłem ... - Spływ Wisłą do Gdańska - Locja

Sylwek - 2013-05-19, 20:07

W Chełmnie ,właściwie po minięciu go , 5-6 ostroga (tzw, główka) za mostem drogowym proponuję obozowisko na prawym brzegu , to jest na wysokości łąki mojego brata , tak 809-810 kilometr :mrgreen:

796 kilometr ,to nazywa się Topólno ,a nie Topolna :wink:

ELTECH - 2013-05-19, 20:13

Dzięki - już poprawiłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sylwek - 2013-05-19, 20:25

Ogółem rzecz biorąc ,jak ma Ci wypaść biwak w okolicach Chełmna ,to właśnie proponuję już za mostem drogowym ,bo przedstawiciele chełmińskiej elyty uliczno-podwórkowej (czyt .szerokiego grona nierobów ) w sezonie letnim non stop chodzą na "nocki" nad Wisłę , bo coś trzeba w końcu jeść itd ....

jedno jest pewne , nie lubią obcych ,bo obcy dla nich to coś jak "kontrola" :mrgreen:

ELTECH - 2013-05-19, 21:01

No to przed mostem na pewno nocować nie będę tylko ewentualnie w okolicy Waszych łąk
Sylwek - 2013-05-19, 21:09

ELTECH, okolice 780 ,przed wspomnianym Topólnem , na wysokości m-ci Gądecz (patrząc na mapę Google) jest bardzo dogodne miejsce na biwak na lewym brzegu z kolei ..

dogodne dlatego,że znam tam (w Gądeczu zacną ekipę młodych ludzi ,tzn dorosłych ,ale tak z połowę młodszych ) tam również mogę pomóc osobiście z obozowiskiem , fajne suche miejsce ,bo brzeg wyższy ,sporo drewna na opał itd :mrgreen:

JUKA2000 - 2013-05-19, 21:13

Nie mam pewności czy będę mógł płynąć , chodzi mi o to kiedy(mniej-więcej) wg ELTECH-owegu planu padnie Dęblin.
ELTECH - 2013-05-19, 21:14

Świetnie - właśnie sobie tę informację dopisałem do locji.
Jeśli jeszcze ktoś ma możliwość podpowiedzi to zapraszam - chętnie te info dodam do Locji

forestranger - 2013-05-20, 12:28

Witam.
Na 940 km faktycznie przystań ale obecnie już nie wojska czy innych służb a użytkowana przez rybaków. Faktycznie przy silnym wietrze spływ przekopem od Świbna może być kłopotliwy i niebezpieczny, ale moim skromnym zdaniem podobnie może to wyglądać w niektórych miejscach na Martwej Wiśle. Od Tczewa do ujścia to "mój" rejon więc jak mógłbym jakoś pomóc to śmiało pisz.
Pozdrawiam

ELTECH - 2013-05-20, 20:51

Jeśli będę miał na czym to na pewno napiszę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bo zdaje się że na Ten wypad raczej elektroniki dużo ze sobą nie wezmę

Zirkau - 2013-05-21, 13:52

tu jest fajna relacja ze spływu Wisła. Może nie kanadyjka, ale przecież rzeka i elementy do przepraw te same:

http://www.forum.outdoor....-0-km-do-morza/

ELTECH - 2013-05-22, 07:30

tak czytałem już :mrgreen:
drawa - 2013-05-25, 06:07

Nie ty jeden wybrałeś miejsce startu w Goczałkowicach ,i bardzo dobrze ;
Cytat:
– Rozpoczniemy naszą podróż w Goczałkowicach, bo dopiero tam można „posadzić” kajak na wodzie, którą da się płynąć w dół Wisły – mówi Michał, który już dwukrotnie pokonywał wodny trakt wiślany dzielący Goczałkowice od Gdańska.
ŻRÓDŁO WARTO obserwować tą wyprawe jeżeli będą nowe wiadomości; niejako przecierają szlak przed wami. :wink:
TIM - 2013-05-25, 08:46

Przeczytałem podpis pod zdjęciem, i.......to może być wyczyn !, dwoje chłopa do Gdańska w jednoosobowym kajaku.
drawa - 2013-05-26, 10:26

Temat nie warty osobnego tematu :evil: Wklejam bo jak powiedziałem A - Tekst idzie przeczytać Obaj panowie dmuchaja w wielki balon ze spokojem poczekam na relacje z ich mety.I niech niczego nie udowadniaja. A swoja droga warto płynać nawet dla samego czołgu [ w tekstcie] ciekawe czy mu lufa wystaje ponad lustro wody? https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/p480x480/375070_10151605676742988_770579672_n.jpg
TIM - 2013-05-26, 10:45

Oczywiście! ,chciałem tylko zwrócić na częstą w lokalnych gazetkach,nierzetelną informację dziennikarzy,którzy najczęściej szukają sensacji i wyolbrzymiają wydarzenia lokalne.
Taka myląca i nieścisła informacja może irytować,stąd moja złośliwość pod adresem autora tej informacji W.B.
Dopiero ,z drugiego wklejonego linku wynika że kajak ma być dwuosobowy,a nie np. dwie jedynki.