To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Wczoraj byłem ... - Spływ Wisłą do Gdańska - Locja

drawa - 2013-08-10, 19:12

ELTECH napisał/a:
a jak będę na żaglach płynął
gdy wiatr i charakter rzeki ,stan wody i inne Ci pozwoli to będziesz mógł się spokojnie wyhalsować :mrgreen: i kiedyś tam dopłyniesz :wink:
ManaT - 2013-08-11, 08:07

Cytat:
a jak będę na żaglach płynął to spokojnie mogę halsować

Odcinka, którym płynęliśmy, a było to niespełna 180km, nie przehalsowałbyś przy takim stanie wody jaki zastaliśmy na Wiśle. Nawet łódką z tak małym zanurzeniem jak kanu trzeba było trzymać się wytyczonej drogi wodnej. Za płytko było na halsy. Dwa razy chyba wychodziłem na środku rzeki i spychałem Sarniaka z przykosy. Do tego generalnie mieliśmy wiatr w pysk i to często wyraźnie przeszkadzający. Ani wiatru, ani stanu wody nie zaplanujesz. Przepływaliśmy na spokojnie 30 km. Odcinek 55 był już nieco nużący ale w perspektywie mieliśmy kolejne dni na totalnym luzie więc nie bolało. Co innego gdybyśmy musieli płynąć tak codziennie. Ja na całą Wisłę zakładałbym maksymalnie 40km dziennie i ze 3-4 dni postoju. Oczywiście wszystko zależy od łódki i szlakowego, moja Bornholminka jest silna jak tur :wink:

ELTECH - 2013-08-11, 17:32

Macie rację - obydwaj
Ale jak szaleć to szaleć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiadomo oczywiście że nic na siłę

Amator - 2013-11-11, 17:56

Dawno mnie tu nie było .
Mogę powiedzieć już że jak zwykle popełniłem spływ Włocławek - Nieszawa .
W tym roku byłem tu już trzy razy, dwa razy pod prąd raz kanu i raz kajakiem jak wracałem do domu ze spływu Drwęca ale ze kajak to się nie liczy .
Zamieszczam parę zdjęć z ostatniego rejsu tutaj .
Na tak krótkim odcinku woda bardzo się zmieniła od lata przejście na wysokości Azotów jeszcze bardziej wąskie teraz około 15 m ,
Jak ktoś się zdecyduje na spływ to musi uważać na głazy bo jest ich bardzo dużo a woda tam rwie , choć z daleka wygląda to bardzo niewinnie , przy główkach duże wiry i może zawinąć kanu.

Zirkau - 2013-11-11, 18:51

Link nie bangla
ELTECH - 2013-11-11, 19:25

To po co wstawiać link jeśli nie daje się pozwolenia na oglądanie
Myszoor - 2013-11-11, 19:35

ELTECH napisał/a:
To po co wstawiać link jeśli nie daje się pozwolenia na oglądanie

Wiesz? On będąc zalogowanym do swojego konta i wystawiając coś może nie wiedzieć, że dla kogoś niezalogowanego wygląda to zupełnie inaczej :\

ELTECH - 2013-11-11, 19:42

Moim zdaniem nie jest to katalog publiczny tylko prywatny i stąd moje pytanie.
Przy wstawianiu zdjęć na gogla zawsze masz pytanie jak ma być katalog widoczny.
Więc musi się jakoś AMATOR określić czy che pokazać wszystkim swoje zdjęcia czy nie a jeśli nie to po co link.

Amator - 2013-11-11, 20:00

Racja już się określiłem i przepraszam za zamieszanie .
Zakręciłem się i się przy wstawianiu zdjęć ot i wszystko .

ELTECH - 2013-11-11, 20:11

Już wszystko hula - dziękuję.
Bardzo fajne zdjęcia i szkoda tylko że tak mało. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale i tak Ci zazdroszczę dnia spędzonego na wodzie

Amator - 2013-11-11, 20:30

Jest więcej zdjęć tylko było wieczorowo i nie wszystkie wyszły tak jak chciałem oraz nie do zamieszczenia ze względu na przepisy żeglugowe :wink: .
Rano pogoda była zamówiona ale tylko do 16 i potem padało , nauczka na przyszłość zamawiaj pogodę z całym pakietem nie ma co oszczędzać :lol:

ELTECH - 2013-11-11, 20:40

to fakt nie rozdrabniaj się jak szaleć to szaleć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: