To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Spotkania forumowe / zloty - XIV Zlotu Kanu - jezioro Łańskie / 23-25 sierpnia 2013 :)

ELTECH - 2013-06-11, 07:36

No to czekamy :mrgreen:
CANIS - 2013-06-19, 13:34

podaję wstępny plan Zlotu:
spotykamy się na polu biwakowym w ośrodku Rybaki nad jeziorem Łańskim - rezerwować nie trzeba, opłaty indywidualnie; jeśli ktoś chce lepszy standard to należy rezerwować już
http://rybaki.org/cennik/

Piątek - płyniemy przez Łańskie, krótki odcinek Łyny i Ustrych - ok. 11 km

Sobota - przenosimy się ok. 500 m na jezioro Pluszne, płyniemy do ujścia strugi, strugą przez Poplusz do Szwaderek, gdzie wpływamy na Marózkę, przed Kurkami znów dłuższa przenioska, i dalej Łyną na Łańskie - ok. 22 km

Niedziela - na miejscu robimy pokazy sposobów wiosłowania, sprzętu, technik ratunkowych i ogólny lans, potem pogadamy, popijemy, pośmiejemy się, buźki, papatki i do następnego roku

dopracuję jeszcze szczegóły i podam na głównej stronie przez Myszora

ELTECH - 2013-06-19, 13:45

zapowiada się ciekawie.
Szczególnie dla mnie z jez. Plusznym bo tam od lat 80 nie byłem a kiedyś było nieźle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kugorki - 2013-06-22, 11:26

Mateusz, być musisz :) chociaż mam nadzieję, że miód nie będzie potrzebny na rozgrzewkę ;)

To w niedzielę znowu się lenimy? nie powiem, żebym była zachwycona, ale wiem, że będę bez względu na plany ;) ))

w temacie wypożyczeń kanu i zlotowania: nigdy nie miałam swojej kanujki, a na zlotach bywam od zawsze ;) bez przesady, chyba nie trzeba mieć łódki, żeby kochać pływanie ;)

pozdrawiam!!

Radek - 2013-06-22, 13:26

Kasia, jest też propozycja by popłynąć na jezioro Brzeźno Łyną w niedzielę :) .
Marshall - 2013-06-23, 20:19

CANIS napisał/a:
(...)
Piątek - płyniemy przez Łańskie, krótki odcinek Łyny i Ustrych - ok. 11 km

Sobota - przenosimy się ok. 500 m na jezioro Pluszne, płyniemy do ujścia strugi,(...) na Łańskie - ok. 22 km

Niedziela - na miejscu robimy pokazy(...)

Pytanie, bo nie jestem pewien czy dobrze kumam - obóz wypadowy - baza będzie w tym ośrodku i po pływaniu i w piątek i w sobotę wracamy na noc do ośrodka, tak?

Czy ktoś planuje być na miejscu już w czwartek?

Radek - 2013-06-24, 07:43

Adam,

Baza wypadowa w "Rybakach".
Będę już w środę wieczorem. W czwartek planuję opłynąć jezioro Maróz.
Zwodować się w Swaderkach, opłynąć jeziorko, w smażalni zjeść pstrąga lub inną rybkę i powrót na pole namiotowe, wieczorem ognisko.

Pozdrawiam

Agata - 2013-07-04, 11:45

Dzień dobry wszystkim!
Jestem z Warszawy. Czy może ktoś nie potrzebuje do załogi jakiejś nowej twarzy? ;)
Chętnie powiosłuję z Wami, jeśli będzie taka możliwość :)

Pozdrawiam!

ELTECH - 2013-07-04, 20:28

No niewiele brakowało a mógłbym zabrać na spływ Wisłą ale w tym roku nie wypaliło :sad: :sad: :sad:
kuna - 2013-07-04, 21:23

Mówiłeś, że płyniesz z synkiem. Ale może także, teoretycznie?
ELTECH - 2013-07-04, 21:40

O Roman :mrgreen:
miałem płynąć ale życie wybrało inny wariant - wolało pracę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Agata - 2013-07-04, 21:54

A może na Zlocie ktoś ma braki w załodze?
Marshall - 2013-07-04, 22:32

Agata napisał/a:
A może na Zlocie ktoś ma braki w załodze?

Agata, ja nie mam ani kanu, ani nie jestem pewien czy mieć będę, a przyjeżdżam.
W razie co wypożyczy się.
Na miejscu myślę, że da się wszystko zorganizować.

kuna - 2013-07-05, 07:04

A jak bardzo chcesz potrenować, to w Zalesiu Dolnym (autobusem czerwonym z ,,Dworca Południowego") dojedziesz do Kościoła. 1 km. marszu do Górek Szymona, tam pan Jacek udostępni Ci kajak górski, który oddasz w Konstancinie przy zaporze. Super zabawa i przygotowanie do rajdów i zlotów. Powodzenia. A nad Łańskie, w sierpniu, w wiadome miejsce, dojedziesz bez kanu. Będzie dobrze!
Agata - 2013-07-14, 14:50

"(...) tam pan Jacek udostępni Ci kajak górski, który oddasz w Konstancinie przy zaporze"

A na miejscu po czym poznać Pana Jacka? I czy ma może więcej niż jeden kajak? (Z fartuchami?)