Kanu - konstrukcje listewkowe (Wood Strip) - Tajemniczy projekt Sylwka
ewa - 2013-05-07, 22:48
Sylwek napisał/a:
Panie Rafale
przestańcie sobie panować kto to słyszał tak robić
Sylwek napisał/a:
ten eksperyment nie dorasta do pięt swym rozmachem do tego co robił dr Mengele
ostro porównujesz. jak dla mnie trochę za. a duże mam poczucie humoru.Żółtodziób - 2013-05-08, 08:15 Kolego Sylwek.
Ponieważ w pewnym miejscu zachęcałeś nas do wyrażania konstruktywnej krytyki pod swoim adresem, zatem wyłamię się z grona i zamiast Ci słodzić uczynię to co wielu zapewne myśli a przez taktowność nie pisze.
Do swojej życiowej dewizy o której wspomiałeś dopisać spokojnie możesz jeszcze zadufanie w sobie i bylejakość którą się otaczasz.
Posiadasz niezdrową skłonność do przysłowiowego „poprawiania fabryki” uznając że twoje rozwiązania są na pewno lepsze, a przy tym kierujesz się zasadą ze coś ma działać a nie musi wyglądać.
Jeśli tego typu działania dotyczą Ciebie to są Twoja osobistą sprawą pod warunkiem że nie narzucasz swego światopoglądu innym (a niestety narzucasz), Jednak takie działanie w stosunku do osób trzecich jest zwyczajnie szkodliwe.
Porównując pracę kolegi Laika którego poczynania pilnie śledziłem z Twoimi rzuca się w oczy skrajnie różne podejście. Kolega Laik dokładał wszelkich starań czyniąc po drodze próby dla osiągnięcia zadowalającego efektu , zasięgając po drodze informacji na każdym etapie.
Ty zaś wprowadzasz zmiany bez powierzchownej nawet analizy ich następstw.
W efekcie czego dochodzisz do wniosku że dokumentacja z której korzystasz jest źle zaprojektowana i pierwsza stacja nie jest potrzebna bo i tak listwy do niej nie przylegają.
Kolega Gabriello wykazał ci w czym był błąd.
To są oczywiście przykłady których wymienić można znacznie więcej.
Jak sam piszesz łódka ma pływać i na pewno pływać będzie i niech Ci to daje wiele radości.
Jednak większość osób (jak sądzę) która tu zagląda oczekuje wiedzy rzetelnej i profesjonalnej dzięki której powstanie produkt bezpieczny ale również ŁADNY.
Liczę, że moje słowa nie ostudzą Twego zapału w realizacji rozpoczętego dzieła.
Ale skoro o krytykę sam wnosiłeś to ją wniosłem .
Z pozdrowieniami.
ŻółtodzióbSylwek - 2013-05-08, 08:32 Żółtodziób, "W efekcie czego dochodzisz do wniosku że dokumentacja z której korzystasz jest źle zaprojektowana i pierwsza stacja nie jest potrzebna bo i tak listwy do niej nie przylegają. "
Kolego ,ja nigdzie nie stwierdziłem tego na co się powołujesz, tzn głównie "źle zaprojektowana dokumentacja " wręcz otwarcie przyznaję ,że usunięcie stacji wynikało z wcześniej popełnionej przeróbki , przeróbki wymyślonej przeze mnie , no i nikogo nie namawiam do stosowania takich przeróbek .
Prócz tego nie mam zamiaru nikomu nic narzucać ,a zwłaszcza światopoglądu .
Ja tylko pokazuję i opisuję tu swoje własne doświadczenia ,licząc właśnie na ewentualne korygowanie przez innych ,ot tyle
pozdrawiam serdecznie SylwekSCHWIMMWANNEN - 2013-05-08, 17:21 Na korekty już za późno pozostała tylko dbałość o estetykę i kosmetyke ale jakie nie będzie i tak będzie ładniejsze od szklaka.
Skandynawowie kupują u nas kanu do powieszenia na ścianę- nie żartuje -więc jak nie bedzie dobrze pływało
to z kanu kilim 3D ładny na ścianę mozna zrobić a po przecieciu na pół nawet dwa i jeden sprzedać do galerii i kasa się zwroci. nie bedzie tak źle - zanim znajdziesz wady nautyczne to już bedziesz robił drugie kanu.
A poza tym to tytuł brzmi Tajemniczy projekt Sylwka a jak tajemniczy to nie może być gładki jak lustro Sylwek - 2013-05-08, 18:15 gabriello jakbym miał Twoją wiedzę ,to bym tak te stacje poszerzał ,jednak zrobiłem to po swojemu i już nie zmienię ,zobaczę co wyjdzie ja tam biorę ta budowę na wesoło
ewa, ja nie mam na celu nikogo urażać swoimi porównaniami ,no i obiecuję mieć na uwadze trzymanie swego ozora na wodzy
SCHWIMMWANNEN, myślę,że z tym drugim możesz mieć trochę racji ,ale dopóki pierwsze nie zostało zwodowane to nie ma co gadać
a jak drugie ,to dodaj do tego PW ,to hohohoh Żółtodziób - 2013-05-08, 18:17
SCHWIMMWANNEN napisał/a:
Na korekty już za późno pozostała tylko dbałość o estetykę i kosmetyke ale jakie nie będzie i tak będzie ładniejsze od szklaka.
I co do pierwszej cześci zgadzam sie z Tobą w pełnej rozciagłości zrobic dobrze to co jeszcze sie da.
A co do szklaka, to szklak szklakowi nierówny:
Oczywiście, że purysta bedzie miał zastrzeżenie co do materii.
Jednak zwraca niewątpliwie uwagę pomysl i jakośc wykonania.
Sylwek
Szkoda, że nikt nie podpowiedzial Ci, że w Paincie można tez rysunki rozciągac w jednym kierunku.
Na przyszlośc warto z tej opcji skorzystać. Wtedy jednym pociągniem robisz korekte proporcjonalna dla każdej stacji i nie ma odstawania listew.
Zgodze sie z toba że szerokość 90 cm dla kanadyjki czyni ja optymalnie stabilną dlatego samą korekty uważam za słuszną.
Ja osobiście polecam ci program Corel Draw. Wersja Home Edition 3- stanowiskowa jest bardzo atrakcyjna cenowo.Ma on o wiele więcej możliwości niż Paint.
A w dodatku jest to program do rysowania (szegolnie krzywych) a nie malowania jak Paint
Pozdrawiam.ewa - 2013-05-08, 18:57 Żółtodziób, no po prostu uwielbiam takie kanu i takie strony Żółtodziób - 2013-05-08, 20:14
tez uwielbiamELTECH - 2013-05-08, 20:57 Jak chcesz zobaczyć prawdziwego szklaka to patrz na mój avatarek.
Ale już tak nie będzie wyglądał bo w piątek mam dostawę farby a poza tym zacząłem przeróbki -Tuning mojego próchna Gabriello - 2013-05-08, 21:18 Spoko majonez
Nic nie wypominam.
Zauważyłem tylko, że niektórzy z nas najpierw zaczynają budować
a później się logują na forum i przedstawiają efekty pracy z bykami.
Można tego uniknąć opisując zamiary przed zaczęciem pracy
i zaoszczędzić sobie tych byków i nauczyć czegoś nowego.
Mi jak nie szło zgodnie z planem to nie było na wesoło Eltech z tym pod spodem to ino mosz racje ELTECH - 2013-05-08, 21:21 Najważniejsze że robią i tyle. To tak jak z budowa domu -
1 budujesz dla wroga
2 budujesz dla przyjaciela
3 budujesz dla siebie
Coś Wam to przypomina ???Sylwek - 2013-05-08, 22:43 Żółtodziób, nie znam się na "correl coś tam" ,które przywołałeś chyba mam takie prawo ? przecież nie każdy urodził się inżynierem ,, ja mam zmysł humanisty
znalazłem plany i instrukcję , poczytałem wszędzie gdzie mogłem znaleźć , zacząłem budowę , zacząłem pokazywać i opisywać , a Ty ...
Ty traktujesz mnie z punktu jako jakiegoś "profi" przy okazji zarzucając mi próby narzucania wszystkim światopoglądu .,
to jest Forum szanowny Kolego ...i tego się trzymajmy ,bo teraz sie nie znamy osobiście ,ale życie może to wszystko skorygować
ja podkreślam po raz -enty : jestem laikiemELTECH - 2013-05-08, 22:44 Sylwek skąd jesteś ???Sylwek - 2013-05-08, 22:47 ELTECH, znad Wisły znaczy z Chełmna ELTECH - 2013-05-08, 22:48 pomachasz mi chusteczką z brzegu jak będę w lipcu przepływał koło Ciebie ???