To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Spotkania forumowe / zloty - XVI Zlot Kanu. Obra - 21-23 Sierpnia 2015

Tadek - 2015-07-29, 07:55

Ahoj !
Darku piękny aktualny opis i super zdjęcia :)
Mam nadzieje że możemy na Ciebie liczyć jako przewodnika podczas spływu.
Ty i Dorotka chyba jesteście najbardziej obeznani z całą trasą zlotu więc musicie być :grin: .
A fajne miejsce na pierwszy nocleg w okolicy Starego Dworku kojarzysz ? Piotrek coś wspominał o fajnym miejscu przy powojennym moście MRU.

Pozdrawiam Wszystkich

ManaT - 2015-07-31, 17:17

Na zlot mamy ochotę ale zaczyna nam się trochę termin gmatwać, może się nie udać, walczymy. I stąd ten zeszłoweekendowy spływ.

Na most obrotowy nie trafiliśmy. Pewnie z powodu niskiej wody, ale też go specjalnie nie szukaliśmy. W Starym Dworku po lewej jest duża stanica kajakowa. Był tam tłok więc się nie zatrzymaliśmy. 50-100m dalej, też po lewej można wygodnie dobić do brzegu, jest spora, zarośnięta łąka, zrobiliśmy tam sobie godzinny popas. Nie wiem czyja to własność i czy wolno tam rozbijać namioty. Miejsca dużo, dziko, wysoka rzadka trawa i polne kwiatki, w pobliżu chaszcze.

Zdrówka!

Tadek - 2015-08-03, 09:56

No trudno będziemy błądzić :)
Tomekzlasu - 2015-08-03, 16:00

fotki przednie z rzeki :) super , pozdrawiam :)
Radek - 2015-08-07, 06:02

Takie małe pytanie:
Kto się wybiera na zlot już we wtorek lub środę?

Tadek - 2015-08-09, 20:56

Ja i moja żona :)
logitech - 2015-08-10, 20:57

Witam wszystkich, mam na imię Darek, jestem początkującym "kanu-fanem" i jestem mocno zainteresowany spływem 21-23 sierpnia.
Tadek - 2015-08-11, 07:34

Witaj Darek !
Do usłyszenia i do zobaczenia na Obrze :smile:

kugorki - 2015-08-11, 09:48

Hej,

rosną moje szanse na przybycie w tym roku!

Czy są już ustalenia gdzie dokładnie zaczynamy w piątek? Dokąd przyjechać? Gdzie jest planowany nocleg z soboty na niedzielę? Przydałoby się jakieś finalne podsumowanie dla weekendowych kanuistów ;)

Do zobaczenia! :)

Tadek - 2015-08-11, 10:33

Ahoj.
Kasiu i dla wszystkich zainteresowanych.
Plan jeszcze raz :) . Ustalenia ostateczne.
1. Piątek ( do oporu czekamy) zbieramy się na polu namiotowym nad jeziorem Chycina.
Samochody zostawiamy w Ośrodku Poznańskiego AWF w Chycinie.
Namiary kontaktowe podałem już wcześniej.
2. Sobota czekamy na ostanich i płyniemy przez Zalew Bledzewski na nocleg w okolicy Starego Dworku. ( przenosimy sprzęty przy zaporze elektrowni ).
Śpimy w tym co mamy :)
3. Niedziela płyniemy do Skwierzyny i kończymy. Koniec zaplanowany przy moście obok Zajazdu nad Obrą.
Tam będzie przynajmniej jeden samochód lub więcej :) którym kierowców zabierzemy do AWF-u po samochody.

Uwaga !
25-07-2015 Na tym forum napisałem niezbędne informacje i linkami do przydatnych stron.
Dla zainteresowanych informuję żę z Radkiem zaczynamy trochę wcześniej i środę ruszamy od rana z Międzyrzecza na miejsce Zlotu. Kto ma ochotę może w dowolnym momencie dołączyć do nas.

kugorki - 2015-08-11, 10:52

Super, dziękuję :) Brakowało mi właśnie informacji o środkowym noclegu.

Jednak jest jedna zła informacja: wiśniówka nie zdąży dojrzeć :( będzie trzeba coś naprędce innego wymyślić!

Pozdrawiam,
Kasia

Tadek - 2015-08-11, 10:59

Dawaj tę wiśniówkę :) taka niedojrzała też jest wyśmienita hahaha
Radek - 2015-08-11, 12:38

Ja mam jeszcze trochę dojrzałej wiśniówki, to wezmę ze sobą, tylko czy wystarczy jej do piątku :D
CANIS - 2015-08-11, 21:51

Do zobaczenia w Chycinie!
kugorki - 2015-08-13, 19:55

A czy są przewidziane jakieś źródła łódek dla osób niezaopatrzonych? Czy znowu czegoś nie doczytałam? ;)