Na biwaku: odpoczynek / kuchnia itp. - - Co wozić na wszelki wypadek
ELTECH - 2013-02-16, 01:29 Zapłon jak diesel
Ale ja osobiście latarki nie używam,
Zawsze ale to zawsze mam ze sobą BUSHMEN POCKET
oraz krzesiwo. Od jakiegoś czasu noszę jeszcze taki breloczek z termometrem, kompasem, gwizdkiem oraz lupą.
Zamiast latarki noszę szajsunga solida B 2710 i to mi w zupełności wystarcza na 1-2 dniowe wypady jako najbardziej niezbędne z niezbędnych rzeczy jakie można sobie wymyślić. Bateria w telefonie przy normalnym użytkowaniu trzyma tydzień więc jak się oszczędnie gospodaruje energią to spokojnie można zapomnieć o noszeniu latarki.
Dopiero jak się wybieram na jakiś wypad więcej niż 1-2 dni to zabieram coś do świecenia.
A jeśli chodzi o nóż to używam mojego Bushmena przynajmniej kilka razy dziennie i żeby mieć wszystko pod ręką zakupiłem sobie ładownicą na dwa magazynki pistoletowe i w jednej części trzymam nóż a w drugiej krzesiwo i kompas,
Wyobraźcie sobie, że ostatnio w biurze mój szef zapomniał zapalniczki i pomimo że ja nie palę to do mnie przyszedł po ogień, Raz dwa zapaliłem kawałek papieru i od tego świeczkę a potem szeryf delektował się fajkami przez cały dzień zaczadzając mnie przy okazji drawa - 2013-02-16, 08:05 Zawsze można się jeszcze zasmyczyć lub osmyczyć nie wiem jak z pisownią bo
Cytat:
Podana fraza - zasmyczyć lub osmyczyc - nie została odnaleziona.
jeszczeMarshall - 2013-02-17, 00:08
tonieja napisał/a:
OK zajarzyłem, pozycja12. Tym bardziej się wstydzę niekumatości, że chyba jako pierwszy w tym temacie napisałem PREZERWATYWA
A tutaj pięknie wymienione są zastosowania prezerwatywy:
http://www.bushcraftuk.co...-Save-Your-LifeSylwek - 2013-05-19, 22:27 pięć zwykłych zapalniczek jednorazowych załatwia w Polsce wszystkie kwestie związane z rozpalaniem ognia
niektóre mają w sobie mini latarki
2 noże ,jeden składak ,drugi z głownią stałą
mini siekierka ( niekoniecznie gdy zabieram swą zaostrzoną na maksa łopatkę)
taśma srebrna
i to juz komplet niezbędny do przeżycia w każdym polskim lesie i nad każdą polską rzeką