Spotkania forumowe / zloty - XIV Zlotu Kanu - jezioro Łańskie / 23-25 sierpnia 2013 :)
kugorki - 2013-08-13, 13:50 ja szczęśliwie od lat praktykuję Zlot jako urlop od dzieci
Panda! wysłałam Ci wiadomość na privie, daj znać proszę Marshall - 2013-08-13, 23:14 Nie wiem w jakim dziale zapuścić to pytanie, więc wrzucam tutaj. Jeśli trzeba- proszę o przeniesienie.
Czy ktoś z Was będzie na Zlocie miał pożyczyć/sprzedać sensowny pagaj dla dzieciaków?
9 lat / 132cm wzrostu
13 lat / 170 cm wzrostu
Chłopaki będą pływać kanu pierwszy raz, nie chciałbym żeby się zrazili...
Myślałem, żeby kupić pagaj alu/plastik 120 cm, ma to sens?Żółtodziób - 2013-08-14, 08:05 Dla 13-latka 120 bedzie za krótki. Trzeba by 130. A dla 9 latka ten alu może być. W razie czego skróci sie trzon.Jurek - 2013-08-14, 09:10 Skąd teoria że 120 będzie za krótki.
Powiem tak to zależy od indywidualnych potrzeb danego człowieka.
Długość kształt rodzaj użytego drewna kolor i sposób wykonania
Pagaj aluminiowy bardzo brudzi dłonie nie polecam.Żółtodziób - 2013-08-14, 10:01
Jurek napisał/a:
Skąd teoria że 120 będzie za krótki.
Stąd że sam mierzę 170 cm i przez dwadzieścia parę lat wioslowania tego i owego popróbowałem.
Więc wyrobiłem sobie taką teorię.
Zaś wskazówki:
Jurek napisał/a:
Powiem tak to zależy od indywidualnych potrzeb danego człowieka.
Długość kształt rodzaj użytego drewna kolor i sposób wykonania
To zwyczajne czary-mary
Aluminum brudzi To fakt. WIęc trzeba chwyt owinać taśmą jeśli to komuś przeszkadza.
Trzeba też przyznać że wislo alu-plastik wygląda mało estetycznie.drawa - 2013-08-14, 13:39
Cytat:
Aluminum brudzi To fakt
twierdzenie jak najbardziej prawdziwe Tylko czyste aluminium, ten stop alumnium z którego zrobione są moje wiosła nie zostawia śladów na rękach
Cytat:
Trzeba też przyznać że wislo alu-plastik wygląda mało estetycznie.
twierdzenie jak najbardziej prawdziwe jak w takim razie wyglada plastykowa beczka na kanu Zico - 2013-08-14, 13:53
kugorki napisał/a:
Panda! wysłałam Ci wiadomość na privie, daj znać proszę
PW do Pandy , do niego sie dodzwonić nie można a ty o PW prawisz tonieja - 2013-08-15, 07:48 To że brudzi to fakt, ale największym minusem aluminiowego wiosła jest to, że w czasie pływania w zimnej wodzie marzną łapki i szybko można się wychłodzić!Darek - 2013-08-15, 13:24
Marshall napisał/a:
Nie wiem w jakim dziale zapuścić to pytanie, więc wrzucam tutaj. Jeśli trzeba- proszę o przeniesienie.
Czy ktoś z Was będzie na Zlocie miał pożyczyć/sprzedać sensowny pagaj dla dzieciaków?
9 lat / 132cm wzrostu
13 lat / 170 cm wzrostu
Chłopaki będą pływać kanu pierwszy raz, nie chciałbym żeby się zrazili...
Myślałem, żeby kupić pagaj alu/plastik 120 cm, ma to sens?
Pogadaj z Pawłem i Ewą, oni mają dzieci i doświadczenie w temacie, będą na zlocie, to może coś wezmą dla Ciebie.
A jak nie, to kup coś taniego, może być plastik, potem odsprzedasz.
Ważna jest frajda, a nie "stylówa"
Dzieciaki za chwilę podrosną i tak będą pływać na "dorosłych" wiosłach.Marshall - 2013-08-15, 17:49
Darek napisał/a:
Pogadaj z Pawłem i Ewą, oni mają dzieci i doświadczenie w temacie, będą na zlocie, to może coś wezmą dla Ciebie.
A jak nie, to kup coś taniego, może być plastik, potem odsprzedasz.
Ważna jest frajda, a nie "stylówa"
Dzieciaki za chwilę podrosną i tak będą pływać na "dorosłych" wiosłach.
OK, pagaj dla moich chłopaków już się produkuje.
Z Ewą i Pawłem, czyli...?Darek - 2013-08-15, 19:06
Marshall napisał/a:
Z Ewą i Pawłem, czyli...?
Żoną i bratem Tomka.Marshall - 2013-08-16, 07:39 Czy ktoś z Was używa na wodzie radyjek, np. PMR?To_masz - 2013-08-16, 12:27 pytajnik;
czy pojawienie się dopiero w niedzielę przed południem z rodziną (7+10+żona) będzie ok?
czy była by szansa pokręcić się w kogoś kanu po jeziorze tuż przy brzegu ??
(logistycznie i urlopowo wszystko się mi porozchodziło)