To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Kanu - konstrukcje listewkowe (Wood Strip) - Tajemniczy projekt Sylwka

Sylwek - 2013-05-27, 06:26

gabriello, niestety ,jeszcze nie , ostatni weekend nie mógł być przeznaczony na canoe , mam nadzieję,że uda mi się nadchodzący wykorzystać ,tym bardziej że "długi" podobno :mrgreen:
następny znowu wypadnie z harmonogramu prac , ale i tak pewnie się uda najpóźniej na Św.Jana zwodować , to nie bedzie źle :mrgreen:

w miedzyczasie zmieniła się mi koncepcja ławeczek ,tzn materiału z którego będą zrobione ,ale o tym kiedy indziej :roll:

Schwimmwanienka - 2013-06-10, 12:23

Sylwek napisał/a:

w miedzyczasie zmieniła się mi koncepcja ławeczek ,tzn materiału z którego będą zrobione ,ale o tym kiedy indziej :roll:

No to jesteśmy ciekawi co wymyśliłeś :o bo nasze są w budowie więc może coś podpatrzymy :shock:

Sylwek - 2013-06-10, 14:26

Schwimmwanienka, pokazane w wątku o ławeczkach , zmieniłem wyplot na grubszy sznurek ,a drewno z iglastego zamieniło się w olchę ,to tyle ,
Sylwek - 2013-06-10, 18:29

Zdjęcie usunięte na wniosek autora wpisu.

to chyba już ostatnia zrobiona na strychu ,dziś dopasowałem ławeczki , jutro jak dam radę podjechać ,to dokręcę śruby ,maznę gdzie trzeba lakierem ,dam jeszcze warstwę lakieru na główki wioseł i niech schnie wszystko do wodowania :cool: ,które już niebawem :mrgreen:

Schwimmwanienka - 2013-06-10, 19:17

Wiesz co ceni w Tobie mój mąż ?
Że pomimo że nie umiesz robić w drewnie to się nie poddałeś :wink:
Twa wiara jest silniejsza od TWA :lol:

ELTECH - 2013-06-11, 07:40

A robiłeś próby siedzenia ?
Nie za cienki sznureczek i sploty ?
Nie będzie się w dupcię wbijało ?
Na chwilkę to da się wysiedzieć na wszystkim ale długie pływanie musi być wygodne siodełko żebyś nie zlazł potem z ławki z odciśniętą kratką z grila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sylwek - 2013-06-11, 07:54

ELTECH, najwyżej będę miał na doopsku wzorek baleronowy :mrgreen:

myślę,że praktyka pomoże mi zweryfikować wszystko , a ławeczka jest elementem wymiennym ,więc nie ma problemu , istnieją jeszcze poduszeczki różnego rodzaju,które można zastosować :cool:

a ten sznurek nie jest taki cienki ,ma 0,5 cm grubości ,zastosowałem go,bo gdzieś widziałem takie rozwiązanie z nawet rzadszym splotem i dawało podobno radę :wink:

Myszoor - 2013-06-11, 08:11

Sylwek napisał/a:
... istnieją jeszcze poduszeczki różnego rodzaju,które można zastosować :cool:

hint -> wentylacja/jej brak

Sylwek - 2013-06-11, 08:20

Myszoor, czyli trzeba wybierać pomiędzy bolącym dupskiem bez potówek ,a nie bolącym z potówkami??hm

wybieram zawsze to pierwsze z powodu .... możliwości przekształcenia się potówek w ropiejące wrzody :???:

i kolejna rzecz ,jakże istotna , nie interesuje mnie pływanie wyczynowe na dystans , po to zbudowałem swoje canoe,by być całkowicie niezależnym od wypożyczalni , abym nie miał musu dopłynięcia gdziekolwiek ,abym mógł pozwolić sobie na przepłynięcie 10 km w 3 dni ,więc wygoda ławeczki jest dla mnie rzeczą drugo ,a nawet trzecio - planową

TIM - 2013-06-11, 08:49

Splot wygląda na bardzo luźny,nie szło tego bardziej naprężyć ?
Schwimmwanienka - 2013-06-11, 10:44

Sylwek napisał/a:
ELTECH, najwyżej będę miał na doopsku wzorek baleronowy :mrgreen: :

Bez naprężnia twoje dupsko może wyglądać tak :shock: ale Ty Sylwku pewnie nie masz takiego nadmiaru tluszczu ?

Zdjecie zamieszczono w celach edukacyjnych, jak może wyglądać ludzka skóra po naprężeniu się na źle naciągniętych sznurowadłach.
Jakiekolwiek uwagi i komentarze żartobliwie odnosnie zamieszczonego powyzej zdjecia bedą uważane za brak: poczucia humoru z górnej półki, dobrego smaku, dobrego gustu, wychowania, kultury oraz tolerancji do osob starszych i otyłych. :!:

ELTECH - 2013-06-11, 12:52

Właśnie o tym myślałem widząc rozwiązanie Sylwka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak naprawdę jak popływasz nawet kilka kilometrów w kanu to docenisz dobre siedzisko
Moim zdaniem to jedna z podstawowych spraw jeśli idzie o pływanie ( zaraz poza dobrą łódką ) bo mówię z własnego doświadczenia. Ja miałem u siebie po prostu przykręcony jako siedzenie kawałek sklejki i przez pierwsze pół godziny było ok potem było niewygodnie a po następnych 20 minutach zacząłem się tak wiercić że mało żeśmy się nie wywrócili. Potem było podkładanie ręczników, dmuchane poduszeczki a skończyło się na zakupie za 200 zł w decatlonie siedziska z oparciem do kajaka i teraz jakoś daje radę choć po paru godzinkach też dupa woła o przerwę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ELTECH - 2013-06-11, 13:30

Darek wbij się o TUTAJ
Tam jest kilka katalogów z kanu i z pływaniem na nim. Na pewno coś znajdziesz.
Niestety teraz brak mi czasu ale przy jakiejś okazji na pewno zrobię zdjęcie siedziska :mrgreen:

Schwimmwanienka - 2013-06-11, 14:45

ManaT napisał/a:

próbujesz mnie obrazić czy sprowokować?

Szczerze ? Ani jedno ani drugie !
Po prostu zabezpieczam się na wypadek zwrócenia mi uwagi że z kogoś się naśmiewam :wink:
Przewrażliwiony jesteś :lol: A ja jestem uprzedzona ale nie do kogoś :grin:
Mąż mnie uprzedzał żebym uważała bo dowcipy są tutaj dzielone na: dobre, złe, dobre których nie wypada zamieszczać na forum i złe które można zamieszczać na forum :lol:

Myszoor - 2013-06-11, 17:42

Schwimmwanienka napisał/a:
Bez naprężnia twoje dupsko może wyglądać tak :shock: ale Ty Sylwku pewnie nie masz takiego nadmiaru tluszczu ?

Wanna - twoja żona jest (a przynajmniej do tej pory była) trochę bardziej kulturalna.

kończąc: http://forum.kanu.pl/viewtopic.php?t=894 p. 15