To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Jutro płynę ... - 835 km przez Polskę

Wydra - 2019-10-18, 20:35
Temat postu: 835 km przez Polskę
Cześć,

Miałem pewne opory by założyć ten wątek, a to dlatego - że z tego co widzę - na forum trochęcisza. Ale do rzeczy. W środę lub czwartek (23 lub 24 Październik) wypływam do rodzinnego domu na święta po długiej, wodnej przygodzie rozpoczętej w kwietniu. Teraz do pokonania mam ostatnie w tym roku 835 kilometrów (tym razem bez dobijania do cywilizacji po zapasy (taka fanaberia)).

Trasa rozpoczyna się w Supraślu koło Białegostoku, a kończy w Górze koło Poznania. Pływam dość nietypowo, bo "trapersko"... skóry zamiast śpiwora, brezent zamiast namiotu, historyczna odzież, drewniane canoe, świeczki i ognisko zamiast latarek, harmonijka zamiast radia, zero plastiku itd. Do towarzystwa wierny psiak. Może niektórym klimat znany ;)

Trasa wygląda następująco:
1. Supraśl; Supraśl - Złotoria = 40 km
2. Narew; Złotoria - Nowy Dwór Mazowiecki = 294 km
3. Wisła; Nowy Dwór Mazowiecki - Bydgoszcz = 213 km
4. Kanały i jeziora Wielkiej Pętli Wielkopolskiej; Bydgoszcz - Konin = 166 km
5. Warta; Konin - Góra = 120 km

Jeśli ktoś ma ochotę na jesienne pływanie, zapraszam - choćby na jakiś odcinek, może tylko kilka km :) Proszęsię odzywać na PW do wtorku 22 Października, wymienimy się numerami i zdzwonimy. W terenie nie korzystam z elektroniki - chyba że telefon (cegiełkę) włączany raz na jakiś czas.

Pozdrowionka!

Radek - 2019-10-20, 15:24

Trzymam kciuki Tomek za wyprawę :)
Pokuś się o relację po powrocie.

Wydra - 2019-10-20, 16:10

Oczywiście, relacja będzie :) Forma dziennika podróży i zdjęć. Dodatkowo na naszym profilu FB będę co 3-4 dni wrzucał krótkie info z trasy + zdjęcie. Generalnie jak dopłynę wrzucę w wątek linki do materiałów z wyprawy.
Myszoor - 2019-10-20, 20:25
Temat postu: Re: 835 km przez Polskę
Wydra napisał/a:
Cześć,

Miałem pewne opory by założyć ten wątek, a to dlatego - że z tego co widzę - na forum trochęcisza. Ale do rzeczy. W środę lub czwartek (23 lub 24 Październik) wypływam do rodzinnego domu na święta po długiej, wodnej przygodzie rozpoczętej w kwietniu.

rany : ) gdzie Cię w takim razie nosiło do tej pory? : )

Szacun za pawie totalny "oldskul" i trzymam kciuki za pływanie na ostatnim etapie tej wyrypy : )

Wydra - 2019-10-20, 20:45
Temat postu: Re: 835 km przez Polskę
Myszoor napisał/a:

rany : ) gdzie Cię w takim razie nosiło do tej pory? : )

Szacun za pawie totalny "oldskul" i trzymam kciuki za pływanie na ostatnim etapie tej wyrypy : )

A w tym roku miałem więcej wolnego czasu, nie próżnując wachlowałem trochę na północy, a potem trochę w Ojczyźnie ;) Odrobina białej wody, kilka jeziorek i innych rzeczek. Dużo do opowiadania...

I nie dziękuję ;) Puki co przez cały sezon tylko jedna wywrotka.

radorz - 2019-11-26, 19:05

Nie wiem, czy już dopłynąłeś, ale powodzenia....