Jutro płynę ... - 835 km przez Polskę
Wydra - 2019-10-18, 21:35 Temat postu: 835 km przez Polskę Cześć,
Miałem pewne opory by założyć ten wątek, a to dlatego - że z tego co widzę - na forum trochęcisza. Ale do rzeczy. W środę lub czwartek (23 lub 24 Październik) wypływam do rodzinnego domu na święta po długiej, wodnej przygodzie rozpoczętej w kwietniu. Teraz do pokonania mam ostatnie w tym roku 835 kilometrów (tym razem bez dobijania do cywilizacji po zapasy (taka fanaberia)).
Trasa rozpoczyna się w Supraślu koło Białegostoku, a kończy w Górze koło Poznania. Pływam dość nietypowo, bo "trapersko"... skóry zamiast śpiwora, brezent zamiast namiotu, historyczna odzież, drewniane canoe, świeczki i ognisko zamiast latarek, harmonijka zamiast radia, zero plastiku itd. Do towarzystwa wierny psiak. Może niektórym klimat znany
Trasa wygląda następująco:
1. Supraśl; Supraśl - Złotoria = 40 km
2. Narew; Złotoria - Nowy Dwór Mazowiecki = 294 km
3. Wisła; Nowy Dwór Mazowiecki - Bydgoszcz = 213 km
4. Kanały i jeziora Wielkiej Pętli Wielkopolskiej; Bydgoszcz - Konin = 166 km
5. Warta; Konin - Góra = 120 km
Jeśli ktoś ma ochotę na jesienne pływanie, zapraszam - choćby na jakiś odcinek, może tylko kilka km Proszęsię odzywać na PW do wtorku 22 Października, wymienimy się numerami i zdzwonimy. W terenie nie korzystam z elektroniki - chyba że telefon (cegiełkę) włączany raz na jakiś czas.
Pozdrowionka!
Radek - 2019-10-20, 16:24
Trzymam kciuki Tomek za wyprawę
Pokuś się o relację po powrocie.
Wydra - 2019-10-20, 17:10
Oczywiście, relacja będzie Forma dziennika podróży i zdjęć. Dodatkowo na naszym profilu FB będę co 3-4 dni wrzucał krótkie info z trasy + zdjęcie. Generalnie jak dopłynę wrzucę w wątek linki do materiałów z wyprawy.
Myszoor - 2019-10-20, 21:25 Temat postu: Re: 835 km przez Polskę
Wydra napisał/a: | Cześć,
Miałem pewne opory by założyć ten wątek, a to dlatego - że z tego co widzę - na forum trochęcisza. Ale do rzeczy. W środę lub czwartek (23 lub 24 Październik) wypływam do rodzinnego domu na święta po długiej, wodnej przygodzie rozpoczętej w kwietniu. |
rany : ) gdzie Cię w takim razie nosiło do tej pory? : )
Szacun za pawie totalny "oldskul" i trzymam kciuki za pływanie na ostatnim etapie tej wyrypy : )
Wydra - 2019-10-20, 21:45 Temat postu: Re: 835 km przez Polskę
Myszoor napisał/a: |
rany : ) gdzie Cię w takim razie nosiło do tej pory? : )
Szacun za pawie totalny "oldskul" i trzymam kciuki za pływanie na ostatnim etapie tej wyrypy : ) |
A w tym roku miałem więcej wolnego czasu, nie próżnując wachlowałem trochę na północy, a potem trochę w Ojczyźnie Odrobina białej wody, kilka jeziorek i innych rzeczek. Dużo do opowiadania...
I nie dziękuję Puki co przez cały sezon tylko jedna wywrotka.
radorz - 2019-11-26, 19:05
Nie wiem, czy już dopłynąłeś, ale powodzenia....
|
|
|