Wrzesień 2013, Spływ zaczęliśmy w miejscowości Žarenai koło miasta Plunge, gdzie zostawiliśmy auto. Padało niemal non-stop, więc 2-go dnia postanowiliśmy skrócić trasę i przepłynąć raz jeszcze najciekawszy odcinek. Warto było, tym bardziej że w ciągu 3 dni przybyło 1,5 metra wody. Oczywiście, słońce wyszło jak tylko zakończyliśmy pływanie.
Ot, Suwałki...
To samo miejsce
Nocleg w aucie, w rozłożonym w środku namiocie - komarów było naprawdę duuużo!
wiem, że mogę poszukać... ale akurat mi się nie chce
gdzie to?
[ Dodano: 2015-01-26, 23:21 ]
trzmielina (ta czerwona ) dorodna, ale po takich kamolcach, to niespecjalnie lubię pływać... własną kanadyjką! bo pożyczonym kajakiem... to czemu nie?...
wiem, że mogę poszukać... ale akurat mi się nie chce
gdzie to?
[ Dodano: 2015-01-26, 23:21 ]
trzmielina (ta czerwona ) dorodna, ale po takich kamolcach, to niespecjalnie lubię pływać... własną kanadyjką! bo pożyczonym kajakiem... to czemu nie?...
Litewska Żmudź, ok.300 km od Suwałk. Kamolce, a raczej manewrowanie między nimi były najfajniejsze. Moje kanu może nie jest najpiękniejsze, zwłaszcza w porównaniu z Waszymi pięknymi drewnianymi konstrukcjami, ale polietylen to prawdziwie pancerne tworzywo, więc nie muszę się obawiać każdego kontaktu z kamieniem. Mnie to bardzo cieszy!
jak to powiedział w ubiegłym roku nad Wełtawą pewien wysiadający z zabłoconego auta Czech: najlepszy terenowy jest samochód służbowy
socjo1 napisał/a:
Moje kanu może nie jest najpiękniejsze, zwłaszcza w porównaniu z Waszymi pięknymi drewnianymi konstrukcjami, ale polietylen to prawdziwie pancerne tworzywo, więc nie muszę się obawiać każdego kontaktu z kamieniem. Mnie to bardzo cieszy!
też coś o tym wiem, pływanie drewniana łódką po kamolach bywa stresujące, Royalex czy PE dają zdecydowanie większy margines komfortu : )
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook