|
pętla szczecinecka? |
| Autor |
Wiadomość |
TIM

Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2012 Posty: 130 Skąd: Okonek
|
Wysłany: 2012-08-23, 19:05 pętla szczecinecka?
|
|
|
Wczoraj popływałem po jez. Wielimie -stąd rozpoczynają sie spływy Gwdą,dopłynęlismy do miejsca gdzie Gwda wpływa do jez.Wielimie i wygląda na to,że dawno nikt tędy nie przepływał,a na pewno nie w tym sezonie,świadczy o tym zarośnięte wierzbami koryto rzeki,nie było widać przyciętych lub złamanych gałązek,a bez usunięcia ich przepłynięcie jest niemożliwe.Stąd znak zapytania w tytule,wygląda na to że szlak pętli szczecineckiej istnieje ale nie jest pływany i z tym zwązane są moje plany na przyszłoroczną majówkę.Zamierzam z synem przepłynąć ten szlak i w miarę sił i możliwości oznaczyć przenoski i usunąć przeszkody.
 |
|
|
|
 |
Malutki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2010 Posty: 185 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2012-08-23, 21:21
|
|
|
Zaniepokoiły mnie słowa "usunąć przeszkody". Czy możesz napisać co masz na myśli?
Malutki
www.hobbo.net |
|
|
|
 |
TIM

Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2012 Posty: 130 Skąd: Okonek
|
Wysłany: 2012-08-24, 10:04
|
|
|
| Spokojnie, nie zamierzam bagrować strumyków i usuwać drzew w nich leżących,chodzi raczej o przycięcie gałęzi aby przeciągnięcie lub przepłynięcie kanu było możliwe,zlokalizowanie i oznaczenie optymalnych miejsc przenosek, ewentualnie przycięcie,powtarzam-przycięcie nie wycięcie krzewów na trasach przenosek,wszystko będzie uzgodnione ze Służbą Leśną. |
|
|
|
 |
Amator
|
Wysłany: 2012-08-24, 15:16
|
|
|
Niektóre osoby mogą się denerwować takim podejściem do sprawy .
Wielu ludzi właśnie takie knieje najbardziej rajcuje , to właśnie te zwałki i krzaczory przyciągają .
Pływanie po względnie czystym akwenie staje się z czasem nudne .
Dobrze że zostały właśnie takie szlaki , dla mniej wymagających lub ceniących sobie wygody są inne rzeczki lub jeziora .
W tym roku płynąłem rzeka Zgłowiączką trochę ją przeczyszczono po powodziach usunięto niektóre drzewa i krzaki , zrobiło się jak dla mnie trochę nudno .
Ale jak to woli , jak już pisałem wcześniej . |
_________________ Po pierwsze: trzeba mieć pasję. Pasja podwaja wartość naszego życia. Bez względu na to, czy pasją jest żeglarstwo, czy zbieranie znaczków.
Piotr Targowski |
|
|
|
 |
drawa
stary zgrywus

|
|
|
|
 |
ewa
Konto: Skasowane
|
Wysłany: 2012-08-27, 21:07
|
|
|
My lubimy zwałki i trudności. | Amator napisał/a: |
Niektóre osoby mogą się denerwować takim podejściem do sprawy .
Wielu ludzi właśnie takie knieje najbardziej rajcuje , to właśnie te zwałki i krzaczory przyciągają . | Dokładnie tak. |
|
|
|
 |
|
|