Dotykać nie dotykałem, ale rozmawiałem ze sprzedawcą i poszperałem w necie. Na zachodzie sprzedają to pod firmą KL-LINE (duży holding produkujący wszystko co z wodą związane + żegluga), model MICHIGAN 3.
Sprzęt made in china, jak 90% polietylenowych skorup na rynku, do których europejskie lub amerykańskie firmy dodają osprzęt, serwis + swoje naklejki z logo. A to bezpośrednio od chinoli dlatego tańsze.
Z opisów i na oko, to spore i solidne kanu, z płaskim dnem (dobra stabilność początkowa) i małym rockerem (nie myszkuje, ale gorzej się skręca) dla początkujących i wypożyczalni. Podobnej wielkości firmowe są w Polsce o ok. 1000 zł droższe.
Wg mnie to interesująca cenowo propozycja w porównaniu do typowych, sklepowych ofert. Sprzedawca, czyli znana w wodniackim światku firma A.G.kanu specjalizuje się w wyrobach z laminatu, ponoć niezłych, ale zaczynają przestawiać się na polietylen, stąd ta testowa oferta.
_________________ Czym się da, byle na wodzie i z szacunkiem dla Natury, bo bez jej uroków cała ta zabawa nie miałaby sensu...