Inne tematy - Typologia
Thialf - 2010-07-07, 22:44 Temat postu: Typologia Witam
Jak widzę trafiłem w dobre miejsce , choć martwi mnie ta cisza.
No nic jednak zapytam bo jestem zupełnie nowy w temacie canoe.
Mianowice a samych canoe już trochę poczytałem i przejżałem trochę stron, w tym i producentów.
Jednak im więcej czytam czy przeglądam tym bardziej mnie zastanawia pewna rzecz.
Typologia canoe.
Kształtów, historii, przeznaczenia.
No coś tam wiem ale nie jest to wszystko poukładane, raczej rozsypane puzzle i bez obrazka podglądowego.
Czy ktoś z wyjadaczy w tym temacie może coś takiego przedstawić? Krótki opis i zdjęcie lub rysunek? By móc to wszystko usytematyzować.
Mnie osobiście na chwilę obecną pociąga Prospector, choć czy na pewno wszystkie oglądane w internecie i tak nazywane przez producentów to rzeczywiście Prospector czy tylko luźna twórczość własna? Jak rozpoznać modele, na co zwracać uwagę, itp.
Trochę przydługi wywód i mam nadzieję, że wystarczająco jasny.
Pozdrawiam
Myszoor - 2010-07-08, 10:14 Temat postu: Re: Typologia
| Thialf napisał/a: | Jak widzę trafiłem w dobre miejsce , choć martwi mnie ta cisza. |
mamy tu jak mamy - to forum nie dotarło jeszcze do momentu w którym forumowicze wpadają raz dziennie by zobaczyć co słychać ...
| Thialf napisał/a: | No nic jednak zapytam bo jestem zupełnie nowy w temacie canoe.
Mianowice a samych canoe już trochę poczytałem i przejżałem trochę stron, w tym i producentów.
Jednak im więcej czytam czy przeglądam tym bardziej mnie zastanawia pewna rzecz.
Typologia canoe.
Kształtów, historii, przeznaczenia.
No coś tam wiem ale nie jest to wszystko poukładane, raczej rozsypane puzzle i bez obrazka podglądowego. |
Strona WWW Mad River'a - katalog na rok 2010 - od strony 18 masz większość odpowiedzi na nurtujące Cię pytania Alternatywnie TU
| Thialf napisał/a: | | Czy ktoś z wyjadaczy w tym temacie może coś takiego przedstawić? Krótki opis i zdjęcie lub rysunek? By móc to wszystko usytematyzować. |
ponownie odsyłam do tego katalogu :]
| Thialf napisał/a: | Mnie osobiście na chwilę obecną pociąga Prospector, choć czy na pewno wszystkie oglądane w internecie i tak nazywane przez producentów to rzeczywiście Prospector czy tylko luźna twórczość własna? Jak rozpoznać modele, na co zwracać uwagę, itp.
Trochę przydługi wywód i mam nadzieję, że wystarczająco jasny. |
To już pytanie do tych którzy swoje w życiu przewiosłowali - ja się nie podejmuję odpowiedzi :]
Thialf - 2010-07-08, 10:25
Zapowiada się miła lekturka, ale już widzę, że będzie przydatna.
Wielkie dzięki!
No i teraz czekam na odpowiedź do ostatniego fragmentu, tego przydługiego monologu.
Ktoś się odważy?
IrekM - 2010-07-08, 16:13
A jest coś może w jakimś cywilizowanym języku ? Może być rosyjski
Myszoor - 2010-07-08, 17:52
To może ktoś spróbuje to przetłumaczyć??
Myszoor - 2010-08-24, 20:43
Może się przyda - Typologia kanu wg Nova Craft
|
|
|