To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Wczoraj byłem ... - Curwood, riffles i bugs - czyli wyprawa na South Nahanni

Myszoor - 2013-05-24, 11:52
Temat postu: Curwood, riffles i bugs - czyli wyprawa na South Nahanni
Dziś mam przyjemność opublikować relację Marka Mazura ze spływu piękną kanadyjską South Nahanni oraz film autorstwa Andrzeja Wygralaka - z tego samego spływu :)

Link do relacji: http://www.kanu.pl/index....a-south-nahanni

PS
Tradycyjnie dziękuję za zgodę na wykorzystanie materiału na łamach www.Kanu.pl - ten pierwotnie ukazał się na łamach "Wiosła".

forestranger - 2013-05-27, 12:03

Fajnie :razz:
Zawsze mnie interesuje na jakim sprzęcie pływają uczestnicy (model, wymiary). Czy to na takich wielkich wyprawach czy mniejszych u nas. Brakuje mi tej informacji.
Pozdrawiam

gajowy - 2013-09-13, 17:05

Witam,
Z wielkim zainteresowaniem przeczytałem ponownie, znaną mi z Wiosła, relację z Nahanni. Gratuluję pomysłu i realizacji zamierzeń Andrzejowi i Markowi.
Ciekawy jest początek drogi - lektura książek " o Indianach", na czym zresztą i ja się wychowywałem. Curwooda też trochę było.
Rzeka jest znana i rozpropagowana przez Bila Masona w jego "Path of the Paddle" i "Song of the Paddle". W wykopaliskach antykwarycznych jest też książka francuskich podróżników 'zdobywających" Nahanni od dołu łodzią motorową - lata pięćdziesiate.

Dzięki za przedstawienie przygody na nasze stronie. Film ogląda się z prawdziwą przyjemnością.

Panowie, uchylam kapelusza
Do zobaczenia na szlaku - wodnym, papierowym i internetowym

Gajowy