To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Powitania / Regulamin / Nasza Mapa - Powitanie

xArEs - 2012-08-03, 08:01

Hej

Mam na imie Krzysztof zarejestrowałem sie juz jakiś czas temu i od czasu do czasu wszstkie drogi sprowadzają mnie na to forum. Czytam i dojrzewajm do zakupu canoe. Poczatkowo miał być kajak ...ale canoe jednak jest bardziej uniwersalne - można wziąść rodzine na popołudniowy spacer, można napakować go po krawędz burt i wybrać sie na wielodniową włóćzęgę. Oczywiście kajakowi nie mówie "nie" poprostu będzie musiał jeszcze poczekać.

Krzych

ewa - 2012-08-04, 10:52

Witaj Krzysztofie! Kanu oprócz tego, że uniwersalne :grin: ma jeszcze duszę
Tomekzlasu - 2012-08-05, 22:28

Witamy w klubie :)
Zirkau - 2012-08-06, 20:12

Witam. Do kajaku dojrzejesz jeszcze, ale jednoosobowego. Za to kanu pokochasz. Jest niezwykłe, i ten komfort pływania...
Myszoor - 2012-08-06, 21:52

xArEs napisał/a:
Oczywiście kajakowi nie mówie "nie" poprostu będzie musiał jeszcze poczekać.

Może po prostu skorzystaj z wypożyczalni gdzie mają coś wyprodukowanego przez jakiegoś producenta z za oceanu?
Po jednym weekendzie z jednopiórkowym wiosłem w dłoni będziesz miał własne przemyślenia w temacie :)

No i witaj na forum :)

xArEs - 2012-08-07, 07:30

Dziękuje wszystkim za miłe słowa i za serdeczne powitanie.
Mój ojciec tak z 35 lat temu a może i wiecej kupił tez plany canoe od znanego konstruktora p Plucińskiego. Niestety na zakupie planów sie skończyło ...
Ja zacznę od jakiejś solówki SOF - chcociaż czytając to forum pomysłów po głowie chodzą tysiące.... :)

Darek - 2012-08-20, 09:19
Temat postu: Witam w klubie :)
Witam Wszystkich!
Do kanu dojrzewałem przez ostatnich kilkadziesiąt lat mojego życia (mam nadzieję, że jeszcze nie przejrzałem :) ), wydaje się, że już niewiele mnie dzieli aby spełnić swoje marzenia o wędrówkach wodnymi szlakami w tej genialnej łódce.
Mieszkam w Olsztynie i chętnie nawiążę kontakty z miłośnikami włóczęgi na kanu z bliższej i dalszej okolicy, razem na wodzie zawsze raźniej i bezpieczniej.
Dotychczas pływałem kanu sporadycznie, z przypadku, przeważnie jednak kajakami, ale z czasem przekonałem się, że to nie ta bajka. Lubię dłuższe wyprawy, biwakowanie, a w kajaku trudno się z gratami pomieścić, zwłaszcza z psem.
Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość dla raczkującego kanuisty ze strony weteranów,
Darek

PS
Wybieram się na tegoroczny zlot na Pilicy,
do zobaczenia w realu :)

mantusz - 2012-08-20, 13:42

Witam wszystkich. Forum przegladałem już od dłuższego czasu przygotowując się do spływu Wisłą. Teraz po powrocie i namowie jednej z napotkanych po drodze osób oficjalnie rejestruje sie na stronie.
kanotist - 2012-08-20, 16:17

Witajcie :!: , Darek i mantusz. :lol:
Radek - 2012-08-20, 20:45

Z dnia na dzień ludzi przybywa :smile:
Miło Was widzieć Panowie.
Do zobaczenia na Zlocie :cool:

mantusz - 2012-08-20, 21:07

Chetnie bym wpadł, ale po spływie kanu potrzebuje remontu. Więc może następnym razem. W niedziele spływalem pontonem Pilicą, stan wody jest bardzo niski. Moje kanu musiałbym chyba cały czas przepychac :)
ewa - 2012-08-21, 13:59

Witajcie :grin:
jurekk - 2012-08-23, 21:38

witam wszystkich kanuistów
ewa - 2012-08-24, 10:21

witaj witaj :grin:
kanotist - 2012-08-25, 09:37

jurekk napisał/a:
witam wszystkich kanuistów

Serdecznie witam kolegę.