Do tej pory śledziłem forum z "ukrycia", ale dostąpiłem w końcu zaszczytu posiadania kanu więc z oficjalnie przyłączam się do dyskusji.
Witam szanowne grono i liczę na wspólne towarzystwo online i na wodzie ewa - 2013-06-28, 12:47 LasPoPas, witaj kanotist - 2013-06-28, 13:42 Witam kolegę sąsiada ManaT - 2013-06-28, 14:21 Cześć LasPoPas !ELTECH - 2013-06-29, 17:59 siemankosnajk - 2013-08-06, 23:07 Dzień dobry wieczór wszystkim
Moje doświadczenie pływaniem kanu ogranicza się do 1,5 h spływu odbytego jakieś 2 tygodnie temu.
Jednak chyba trochę złapałem bakcyla. I myślę że jest to fajna alternatywa do pływania żaglówkami (z którymi mam większe doświadczenie). Dlatego poszukuję więcej informacji itd.
No to jeszcze raz witam wszystkich ManaT - 2013-08-06, 23:49 snajk, cześć, spływaj z nami Myszoor - 2013-08-07, 06:54
snajk napisał/a:
Jednak chyba trochę złapałem bakcyla.
no to liczymy, że to będzie nieuleczalne
witaj na forum ewa - 2013-08-08, 17:00 Hej Ho Snajk Grzsk - 2013-08-08, 19:44 witam, na imię mam Grzegorz, stąd "Grzsk" - Grzesiek bez samogłosek. zbudowałem niedawno kanu, metodą skin on frame, podobne do Little Chief Canoe, które zbudował w Polsce jako pierwszy MBober. Odszedłem jednak dalece od projektu, na tyle daleko, że to już na pewno LCC nie jest.
czas na zdjęcie, ciekawe, czy się uda coś wkleić:
zdjęcie kanu Shivan
pływałem już dwa razy, za pierwszym razem bardzo ciekło, to znaczy "brało wodę", po powtórnym pomalowaniu przestało brać.
eksperymenty wykazały, że z pewnością nie jest to kanu jednoosobowe, lecz dwu, lub trzyosobowe
nie twierdzę, że umiem "J stroke", ale trzy godziny pływania na Zalewie Zegrzyńskim upewniły mnie w przekonaniu, że lepiej pływać z kimś.
OK., próba wklejenia kolejnego zdjęcia:
ZZLake z canoe
no nic, na razie umiem wklejać linki, ze zdjęciami muszę jeszcze poćwiczyćdrawa - 2013-08-08, 19:48 Witaj. No no ładne cacko ManaT - 2013-08-08, 20:03 Grzsk, cześć! Ciekawa konstrukcja. No i pływa! A to najważniejsze.
co do zdjęć to na końcu regulaminu tego forum znajdziesz parę rad i wskazówek
Pokrótce, to najpierw zmniejsz rozmiar zdjęcia do 800pix u podstawy, następnie wyślij plik na jakiś serwer np. na ImageShack, link do tego obrazka wklej w okienko które wyskoczy po kliknięciu na przycisk [IMG] (z boku lub na górze okienka edytora)