forum.Kanu.pl » Strona Główna

 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Myszoor
2014-03-21, 08:38
Dostęp do forum przez apkę "tapatalk"
Autor Wiadomość
dzebrys

Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-03-19, 15:21   Dostęp do forum przez apkę "tapatalk"

witam,

czy bylaby mozliwosc doinstalowania do phpBB pluginu [URL=tapatalk]https://tapatalk.com[/URL] tak aby mozna bylo korzystac z forum przez wspomniany program na urzadzeniach mobilnych?

https://tapatalk.com/activate_tapatalk.php?plugin=phpbb

niestety wiazaloby sie to z konwersja na phpBB3 bo przemo skrypt nie obsluguje tapatalk
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=98829


pozdrawiam
piotr
 
 
Myszoor 
Miłośnik Myszek :)


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 1375
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-03-19, 17:34   Re: dostep mobilny

Piotrek,
dzebrys napisał/a:
witam,

czy bylaby mozliwosc doinstalowania do phpBB pluginu [URL=tapatalk]https://tapatalk.com[/URL] tak aby mozna bylo korzystac z forum przez wspomniany program na urzadzeniach mobilnych?piotr

tak jak ci już napisałem w mailu - nie można.

Jaki masz problem z zaglądaniem na forum przez przeglądarkę dostępną w każdym UM?
_________________
Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook
 
 
dzebrys

Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-03-19, 20:16   

czesc,

problemu nie ma, poza takiem, że tapatalk to duza wygoda:
- powiadomienia o nowych postach
- powiadomienia o odpowiedziach
- wyswietla sie tylko tresc, nie trzeba powiekszac, przewijac, itp.
- szybki i poreczny dostep do tresci
- subskrybcja interesujacych watkow, dzialow

jesli to w jakis sposob pomoze to moge sie podjac transferu na nowy silnik.


pozdrawiam
piotr
 
 
Myszoor 
Miłośnik Myszek :)


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 1375
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-03-20, 08:29   

dzebrys napisał/a:
jesli to w jakis sposob pomoze to moge sie podjac transferu na nowy silnik.

- Jeżeli uważasz, że wpuszczę kogokolwiek kogo nie znam (albo kogo mi nie zarekomendowano) do grzebania w silniku forum to jesteś w błędzie :)

- Jeżeli uważasz, że mam czas na to by co roku (bo każda nowa wersja Przema wywala @kosmos to co się ręcznie do niej podkleja) dodawać jakieś funkcjonalności do silnika dosłownie dla jednego usera to jesteś w dużym błędzie :))

- I w końcu - choć powinienem był od tego zacząć: jeżeli uważasz, że silnik tego forum obsługuje to o czym piszesz to jesteś chyba w największym błędzie :)))

Do poczytania: www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=98829 - mam nadzieję, że to zamknie temat ;)

Zamknie - prawda?
_________________
Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook
 
 
dzebrys

Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-03-20, 16:29   

Cytat:
- Jeżeli uważasz, że wpuszczę kogokolwiek kogo nie znam (albo kogo mi nie zarekomendowano) do grzebania w silniku forum to jesteś w błędzie :)


oj tam zaraz wpuszczac, sa na to inne sposoby. moglbym przenies front na nowy silnik i dzialac na backupie bazy. jesli wynik by cie satysfakcjonowal to ladujesz to na serwer i robisz migracje aktualnej bazy. nowy silnik dziala na kopii wiec przeniesienie obywa sie poprzez podmiane nazwy katalogow. w kazdej chwili mozna wrocic do poprzedniego silnika ktory dziala na oryginale bazy.

Cytat:
- Jeżeli uważasz, że mam czas na to by co roku (bo każda nowa wersja Przema wywala @kosmos to co się ręcznie do niej podkleja) dodawać jakieś funkcjonalności do silnika dosłownie dla jednego usera to jesteś w dużym błędzie :) )


w takim razie jest to jakis powod by zastanowic sie czy nie warto zmienic silnik, ale tutaj sie nie wypowiadam bo nie wiem dokladnie w czym przemo jest lepszy od standardowej wersji. i czy lub na ile z tej lepszosci korzysta to forum.

Myszoor napisał/a:
- I w końcu - choć powinienem był od tego zacząć: jeżeli uważasz, że silnik tego forum obsługuje to o czym piszesz to jesteś chyba w największym błędzie :) ))


dzebrys napisał/a:
niestety wiazaloby sie to z konwersja na phpBB3 bo przemo skrypt nie obsluguje tapatalk


to jest twoje forum i to ty najlepiej wiesz czy stworzyles go z pasji i dla ludzi z podobnymi zainteresowaniami czy moze dla podniesienie swojego ego. rowniez to twoj czas poswiecony na jego utrzymanie. jesli uwazasz ze dostep do niego przez tablet lub telefon nie sa potrzebne, ok. dobrze byloby zapytac rowniez pozostalych urzytkownikow. ja pozwolilem sobie podniesc temat, bo korzystam i jest to dla mnie bardzo uzyteczny dodatek. jezeli inni uwazaja ze jest to niepotrzebne to sie dostosuje.

ponizej zamieszczam kilka zrzutow ekranu z aplikacji.














pozdrawiam
piotr
 
 
Radek 


Pomógł: 20 razy
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 1207
Skąd: Raciąż
Wysłany: 2014-03-21, 08:11   

dzebrys, Witaj :)

Jak myślisz ilu użytkowników tego forum korzysta z tej aplikacji.
Pozostańmy na takiej formie jaka jest obecnie.

Pozdrawiam
_________________
Radek
www.radekkanu.com
 
 
Myszoor 
Miłośnik Myszek :)


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 1375
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-03-21, 08:38   

widzę, że chcesz to ciągnąć - OK : )
dzebrys napisał/a:
Cytat:
- Jeżeli uważasz, że wpuszczę kogokolwiek kogo nie znam (albo kogo mi nie zarekomendowano) do grzebania w silniku forum to jesteś w błędzie :)


oj tam zaraz wpuszczac, sa na to inne sposoby. moglbym przenies front na nowy silnik i dzialac na backupie bazy. jesli wynik by cie satysfakcjonowal to ladujesz to na serwer i robisz migracje aktualnej bazy. nowy silnik dziala na kopii wiec przeniesienie obywa sie poprzez podmiane nazwy katalogow. w kazdej chwili mozna wrocic do poprzedniego silnika ktory dziala na oryginale bazy.

i to wszystko dla _widzimisię_ 1 (słownie: jednego) usera? Sorki :) Naprawdę zejdź na ziemię :)

dzebrys napisał/a:
Cytat:
- Jeżeli uważasz, że mam czas na to by co roku (bo każda nowa wersja Przema wywala @kosmos to co się ręcznie do niej podkleja) dodawać jakieś funkcjonalności do silnika dosłownie dla jednego usera to jesteś w dużym błędzie :))


w takim razie jest to jakis powod by zastanowic sie czy nie warto zmienic silnik, ale tutaj sie nie wypowiadam bo nie wiem dokladnie w czym przemo jest lepszy od standardowej wersji. i czy lub na ile z tej lepszosci korzysta to forum.

Od strony "przema" różni się bardzo wysokim poziomem bezpieczeństwa i funkcjonalnością (również dla admina) - to był _bardzo_ świadomy wybór.

dzebrys napisał/a:
Myszoor napisał/a:
- I w końcu - choć powinienem był od tego zacząć: jeżeli uważasz, że silnik tego forum obsługuje to o czym piszesz to jesteś chyba w największym błędzie :)))


dzebrys napisał/a:
niestety wiazaloby sie to z konwersja na phpBB3 bo przemo skrypt nie obsluguje tapatalk

i tyle w temacie :) Naprawdę masz "pecha" ;)

dzebrys napisał/a:
to jest twoje forum i to ty najlepiej wiesz czy stworzyles go z pasji i dla ludzi z podobnymi zainteresowaniami czy moze dla podniesienie swojego ego. rowniez to twoj czas poswiecony na jego utrzymanie. jesli uwazasz ze dostep do niego przez tablet lub telefon nie sa potrzebne, ok.

ale ja mam do niego dostęp przez komórę - normalnie przez przeglądarkę. Jeżeli nie lubisz przeglądarek na sprzęcie mobilnym bo jesteś fanbojem tej jednej apki to powtórzę się - zwyczajnie masz pecha. Ten silnik w niczym nie ogranicza dostępu mobilnego, natomiast po prostu koliduje z Twoimi dotychczasowymi nawykami :\

Co do mojego EGO - jeżeli lubisz wycieczki osobiste ;) to te ma się dobrze i bez takich apek, a forum ma na nie ograniczony wpływ ;)

dzebrys napisał/a:
dobrze byloby zapytac rowniez pozostalych urzytkownikow. ja pozwolilem sobie podniesc temat, bo korzystam i jest to dla mnie bardzo uzyteczny dodatek. jezeli inni uwazaja ze jest to niepotrzebne to sie dostosuje.

przeglądasz net przez tą apkę bo tak Ci dobrze. OK, ale w przypadku tego forum masz (piszę to po raz trzeci) pecha :\

dzebrys napisał/a:
ponizej zamieszczam kilka zrzutow ekranu z aplikacji.

Obrazek

a ja zamieszczam jeden cytat, który od wielu lat jest dla mnie wykładnią w podobnych przypadkach:
Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem

Ten wątek (choćby na płaszczyźnie technicznej) naprawdę nie zaprowadzi do niczego, więc jeżeli nie szanujesz mojego czasu to ja sam go uszanuję :)

CLOSE.

PS I
Radek - dzięki za głos rozsądku :)

PS II
Zmieniam tytuł wątku bo ten, który wymyśliłeś wprowadza w błąd.
_________________
Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku


Skocz do:  

Aktywności propagowane w tym forum mogą być niebezpieczne dla życia lub zdrowia.
Administrator nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wypadki zaistniałe podczas ich uprawiania.
Pływaj zawsze w kamizelce asekuracyjnej. 90% (!) utonięć można by uniknąć gdyby ofiara miała ją założoną!

Korzystanie z Forum.Kanu.pl i www.Kanu.pl oznacza akceptację Regulaminu oraz zgodę na wykorzystywanie plików "cookies".

Administratorem www.Kanu.pl i forum.Kanu.pl jest Piotrek "Myszoor" Kaleta.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group