forum.Kanu.pl » Strona Główna

SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Głosowanie
Autor Wiadomość
JUKA2000 

Wysłany: 2011-02-26, 10:29   Głosowanie

W nagłówku strony kanu.pl jest prośba o głosowanie na wyprawę '' Prerie Arktyki... '' . A może zagłosowalibyśmy na najlepszy opis wyprawy kanu . Mam na myśli relacje indywidualnych spływów z roku 2010 , zamieszczonych na naszej stronie . Jeżeli pomysł przejdzie można głosowanie powtarzać corocznie . Oczywiście trzeba ustalić zasady , jako pomysłodawca chciałbym ( chyba )aby z głosowania wyłączone były opisy z dorocznych zlotów. Naturalnie nie głosujemy na własną relację .

Myszoor 
Miłośnik Myszek :)

Wysłany: 2011-02-26, 13:05   

wiesz - mi pomysł się podoba, ale jest jeden problem - w ubiegłym roku było 3 autorów i bodaj 6-7 relacji - to chyba deczko mało. żeby tak to x2 przemnożyć. ech, rozmarzyłem się :)

Ja po cichu liczę, że ten rok nieco bardziej obrodzi i ludzie się bardziej otworzą na zarówno pisanie wszelakie na potrzeby WWW czyli również relacje (tutaj jest lekki progres, za do "winowajcom" przy tej okazji dziękuję) jak i aktywniejsze uczestnictwo na forum :]

JUKA2000 

Wysłany: 2011-02-26, 13:33   

No fakt szału to niema :neutral: ,na początku miałem ten pomysł napisać w shout boxie żeby nie zaśmiecać . Zobaczymy co napiszą inni forumerzy, jeżeli temat nie będzie miał brania proszę o jego usunięcie .
Na początek ode mnie punkt dla relacji :
PISIA GĄGOLINA :grin:

Myszoor 

Wysłany: 2011-02-26, 14:47   

JUKA 2000 napisał/a:
.... jeżeli temat nie będzie miał brania proszę o jego usunięcie .

no jasne - akurat :D

Radek 

Wysłany: 2011-02-26, 17:20   

Pomysł fajny :) , tylko jak zachęcić ludzi do pisania o swoich wyprawach.
Kolejna propozycja, to tak na wzór kajakarzy, którzy mają swój kalendarz KALENDARZ, zbierajmy zdjęcia przez ten rok, w październiku zrobimy głosowanie i w przyszłym roku będziemy mieć taki kanuistyczny kalendarz.

Pozdrawiam

Myszoor 

Wysłany: 2011-02-26, 18:09   

radekkanu napisał/a:
Pomysł fajny :), tylko jak zachęcić ludzi do pisania o swoich wyprawach.

Hmm, mnie własne grafomaństwo po prostu kręci :D

radekkanu napisał/a:
Kolejna propozycja, to tak na wzór kajakarzy, którzy mają swój kalendarz KALENDARZ, zbierajmy zdjęcia przez ten rok, w październiku zrobimy głosowanie i w przyszłym roku będziemy mieć taki kanuistyczny kalendarz.

czemu nie - samo wybranie 12 zdjęć będzie niezłą zabawą, niezależnie od tego czy urodzi się to ostatecznie na papierze czy też nie :]

Masz pomysł jak to ugryźć logistycznie?

Thialf 

Wysłany: 2011-02-26, 19:24   

Myślę, że Jack ma dużo świetnych zdjęć z wypraw ale wieżę też, że i u Nas trafi się spora ich liczba. Pomysł z kalendarzem fajny ale nasuwa mi się jedno. Czy przy tak nie wielkiej ilości ludzi na forum, jaki mamy to koszt wytworzenia nie wielkiej ilości kalendarzy nie będzie z byt duży, w dodatku ze 139 zarejestrowanych użytkowników działa na forum nie wielki odsetek.
Co do konkursu. Jak ktoś go wygra to co dostaje ?:P

GrzesiekD

Wysłany: 2011-02-26, 22:27   

Koszt ok.20 zł w formacie A4

Matusz 

Wysłany: 2011-02-26, 23:15   

Pomysł na głosowanie na najlepszy opis wyprawy nie bardzo mi się podoba. Co mielibyśmy oceniać? Wyprawę jako taką, jej literacki opis, czy może zdjęcia? Nie bardzo widzę sens takich działań.
Kalendarz to co innego. Głosowanie na konkretne zdjęcie na konkretny miesiąc ma sens. Tym bardziej, że jego wynik miałby konkretny wymiar w postaci wydrukowanego kalendarza.
Miast głosowań lepsza by była większa aktywność w pisaniu artykułów. Mogą to być relacje z wypraw, pomysły na budowę/przeróbki kanu, czy też recenzje sprzętu, którym się w pływaniu posługujemy. Więcej pożytku z tego i dla zadeklarowanych kanuistów i dla niezdecydowanych, czy pójść tą drogą.

Matusz

Thialf 

Wysłany: 2011-02-26, 23:19   

koszt około 20 zł. nie zależnie od ilości?

JUKA2000 

Wysłany: 2011-02-27, 07:12   

Matusz napisał/a:
Co mielibyśmy oceniać? Wyprawę jako taką, jej literacki opis, czy może zdjęcia? Nie bardzo widzę sens takich działań.

Głosować można na najlepszy opis lub na rudego co ma siedmioro dzieci , wszystko jedno . Chodziło mi właśnie o rozruszanie forum ot i cały sens .
Kalendarz - jestem za , tylko uciekł nam już styczeń , luty kończy się jutro, ale jak ktoś wezmie łódkę pod pachę to jeszcze zdąży pstryknąć fotki . :wink:

maly

Wysłany: 2011-02-27, 18:59   

Czemu styczeń uciekł? mam zdjęcia (z budowy :mrgreen: ).
Pewnie się coś znajdzie , jak wszyscy dobrze poszukają

Thialf 

Wysłany: 2011-02-27, 19:30   

takie małe przemyślenia:

Ludzie od kanu wcale nie są leniwi, nie są skąpi swych podróży ani nie uciekają w głębi swego świata.
Oni po prostu cenią sobie wolność. Żadnych przymusów. Obowiązkowych relacji z wypraw czy opisów.
Ich życie w tym zagadnieniu snuje się powoli niczym stara rzeka liczna meandr.
Trudno więc oczekiwać może dużego ożywienia na forum. Sam przykładowo, osobiście nie przepadam za robieniem zdjęć. Jest to coś dla mnie sztucznego, nie naturalnego. Więc czemu niby miałbym zmuszać innych do tego?
Może sami zapomnieliśmy po co to wszystko? Najważniejsze w końcu są Nasze przeżycia i wspomnienia noszone w sercu i pamięci.
Miło jest podzielić się Naszymi przeżyciami ale czy chcemy do tego kogoś zmuszać? Czy Sami chcielibyśmy być zmuszani?Ktoś czuje wenę, moc twórczą w pisaniu to i pisze, relacjonuje. Jednak nie wszyscy muszą tacy być.

Posilając się takimi przemyśleniami doszedłem do wniosku, że zamiast kalendarza (który po roku i tak już będzie przeterminowany) czy próby oceniania czyiś opisów podróży (bo na podstawie czego?) może spróbujmy stworzyć coś bardziej trwałego a zarazem konstruktywnego.

Mój pomysł to:
zebrać relacje członków tegoż forum w jedność, tworząc książkę, która to mogła by innym ludziom przybliżyć temat kanu. Poszerzyć horyzonty, wzbudzić romantyczne pragnienie podróży do nieznanego rozbudzając wyobraźnię. W końcu zachwycić i wzruszyć.
Nie twierdzę, że jest to pomysł najlepszy ale może nie taki zły.

Pozdrawiając Wszystkich, życzę udanych wypraw kanu.

JUKA2000 

Wysłany: 2011-02-28, 11:11   

Zmusić kogoś do pisania to się nie da , bo niby jak i po co .
Ta książka to na razie chyba tylko nowelka , a głosowanie - jeszcze mnie nie zniechęciliście,
jak patrzę na licznik wyświetleń to jak na to forum to temat ma całkiem niezłą oglądalność.
Ale to może przez to że w ogóle coś nowego jest napisane .
Jak na razie prowadzi czarny koń : PISIA GĄGOLINA - 1 pkt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JUKA2000 

Wysłany: 2011-03-21, 11:02   

Ponieważ nie ma zainteresowania tematem , głosowanie na ten rok zamykam 31 marca . Może ktoś jeszcze zechce zagłosować . Być może w A.D. 2012 podejmę kolejną próbę z tym w wątkiem .

Odpowiedz do tematu