Wysłany: 2019-06-14, 19:41 klarowanie cumy i jej mocowanie
To zamocowanie cumy chyba dość popularne, ale to klarowanie cumy pod mocowanie z gumki tylko na filmie jak niżej widziałem.
Czy ma to sens? Ktoś próbował? Mam straszny opór przed robieniem dziur w mojej łódce
Ale na buchtowanie cum jakoś nigdy nie ma czasu, leżą zrzucone, mniej lub bardziej splątane - mega słabo to wygląda, więc może taka guma na wierzchu ma sens?
Będę wdzięczny za opinię.
ten filmik
tonieja Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 174 Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2019-06-22, 08:12
Przerost formy nad treścią moim zdaniem. Jak będzie przepływał przez jakieś chaszcze to dopiero mu się poplącze. Nie widzę powodu, by taki kawałek cumki nie mógł leżeć w miarę ogarnięty w dziobie.
Przerost formy nad treścią moim zdaniem. Jak będzie przepływał przez jakieś chaszcze to dopiero mu się poplącze. Nie widzę powodu, by taki kawałek cumki nie mógł leżeć w miarę ogarnięty w dziobie.
ja mam podobnie - ale na jednym otworze i ściągam sobie gumą cumkę do pokładu, jeszcze nie było by się poplątało bo dziób działa jak pług
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook