Kanu Mjosa marki Sea Bird Design |
Autor |
Wiadomość |
qwertx01
|
Wysłany: 2019-04-25, 12:29 Kanu Mjosa marki Sea Bird Design
|
|
|
Witam!
Wczoraj przeglądając stronki natknąłem się na coś takiego:
https://gokajak.com/kanadyjki-i-canoe/kanu-mjosa-marki-sea-bird-design-739.html
Przyznam szczerze że spodobała mi się ta łajba i odziwo cenowo jest bardzo przystępna (porównując podobne łódki).
Czy ktoś już może maił okazję zobaczyć to z bliska lub popływać?
Ja pierwszy raz spotkałem się z technologią BMT (Blow moulding technology). Wiecie o jakichś za lub przeciw? czy to następca 3 warstw czy raczej bliżej mu do żywicy?? |
|
|
|
 |
Łukasz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lip 2015 Posty: 57 Skąd: Jordanów
|
Wysłany: 2019-04-30, 08:41
|
|
|
Blow moulding technology to nie materiał tylko sposób wykonania, po prostu umieszczasz materiał na końcu rurki którą się nadmuchuje w odpowiedniej formie (bardzo uproszcony opis procesu) taka sama technologia do produkcji butelek na przykład,
sam amteriał zależy od tego co sobie wykonawca tam wsadził
o 3 osobach zapomnij, mam kanujke 4,3 i 3 osoby to chyna z dzieckiem i na pusto
szeroka będzie stabilna ale wolna, masakra na jeziorach, dużo trzeba wiosłować |
|
|
|
 |
qwertx01
|
Wysłany: 2019-05-08, 08:13
|
|
|
Mało jest informacji na temat tej łódki na internecie... Poprosiłem sprzedawcę o więcej ale dowiedziałem się tylko, że w tym roku łódka niedostępna... A szkoda bo cena w porównaniu do innych polietylenów, nowych bardzo przystępna. Ogólnie mam wrażenie, że w ostatnim czasie ceny kanujek poleciały bardzo w górę... czyżby sezon:-)
No i właśnie się dopatrzyłem, że nie w tym dziale umieściłem temat... Jeżeli AS uzna za stosowne to proszę o przeniesienie. |
|
|
|
 |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 1407 Skąd: zDolny Śląsk
|
Wysłany: 2019-06-24, 21:21
|
|
|
jak celujesz w takie cudo to przewertuj czeskie strony - u nich to popularny typ konstrukcji |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
|
|
|
 |
qwertx01
|
Wysłany: 2019-09-23, 21:37
|
|
|
Skontaktowałem się z producentem...
The transport quote I got is 95€, boat itself is priced at 498€ at the moment.
Więc za 2600 można taką łódkę mieć.... |
|
|
|
 |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 1407 Skąd: zDolny Śląsk
|
Wysłany: 2019-10-01, 18:07
|
|
|
qwertx01 napisał/a: | Więc za 2600 można taką łódkę mieć.... |
na dziś jeszcze taniej - tylko po co? |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
|
|
|
 |
qwertx01
|
Wysłany: 2019-10-13, 20:06
|
|
|
Nawet ostatnio w Augustowie była taka za 1300 do sprzedania:-)
A po co? dla funu, żeby sobie popływać czasem i nie zapłacić za to niewiadomo ile...
Oczywiście wolał bym oldtowna discovery 158 no ale nowy to prawie 5000 w PL. Wiem, że w DE używkę można wyrwać ale trzeba transport ogarnąć więc narazie jak już mi się uda zamoczyć to i w moim epoksydzie jest super fajnie;-) |
|
|
|
 |
|