Mad River - Adventure 16 |
Autor |
Wiadomość |
madrivercanoe

|
|
|
|
 |
Thialf

|
Wysłany: 2011-08-26, 13:41
|
|
|
Paskudztwo, wiem, że o gustach się nie dyskutuję, ale nie podobają mi się tego typu jednostki. |
_________________ "the question is who cares" |
|
|
|
 |
madrivercanoe

|
Wysłany: 2011-08-26, 14:32
|
|
|
To prawda że jest to dziwadło i kawał plastiku , dalekie od piękna tradycyjnych konstrukcji w zamian świetnie się nim pływa po bystrych rzekach i morzu . Ma bardzo wygodne siedzenia oraz jest bardzo stabilne .Ciekawostką jest mała pawęż na silnik elektryczny, a ponad 400 kilogramów ładowności pozwala zabrać się dwóm osobą z bagażem na dwa tygodnie bez odczucia przeładowania .W USA można je kupić już za 700 dolarów ! Jest jeszcze jedna zaleta takiego canoe może ono sobie leżeć pod chmurką na mrozie bez obawy o popękanie . Oczywiście są również wady : ciężko jest nim wykonać skręty i inne manewry i na wąskich rzeczkach i podczas dobijania do brzegu - pomostów , jest też ciężkie waży 38 kilogramów i trudne do naprawy na szczęście HDPE 2 gen z którego jest wykonane to jedno z najmocniejszych materiałów jakich są robione canoe. I jeszcze jedno nie wiedziałem dlaczego na wodzie budzi ono tak duże zainteresowanie teraz już wiem bo jest paskudne , a ci wszyscy co mówią mi że jest bardzo ładne to pewnie zwykli kłamcy , którzy śmieją się z tego canoe za moimi plecami
http://www.youtube.com/watch?v=XHrdUoPE4t4 |
|
|
|
 |
madrivercanoe

|
Wysłany: 2011-09-16, 23:50
|
|
|
Znalazłem zdjęcie na , którym widać że Adventure posłużyły do ratowania ludzi podczas kataklizmu w Japonii (tonący i brzytwy się chwyta )
[ Dodano: 2022-02-21, 16:33 ]
Nadal świetnie służy ponad 10 lat
 |
|
|
|
 |
adrianw
|
Wysłany: 2022-02-23, 20:17
|
|