|
Mapa Pojezierza Fińskiego potrzebna. |
| Autor |
Wiadomość |
irish
|
Wysłany: 2012-01-17, 11:52 Mapa Pojezierza Fińskiego potrzebna.
|
|
|
Witam
Wybieram się we wrześniu na miesięczną włóczęgę moim kanu po pojezierzu fińskim (poł-wsch. część Finlandii). Chciałbym już teraz sobie poustalać trasy lecz na przeszkodzie stoi brak dobrej mapy tego terenu. Może ktoś był i przywiózł taką i zechce pożyczyć/sprzedać? Mile też widziane będą porady wszelakie
Jacek |
|
|
|
 |
Radek

Pomógł: 20 razy Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 1226 Skąd: Raciąż
|
|
|
|
 |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 1407 Skąd: zDolny Śląsk
|
Wysłany: 2012-01-17, 22:47 Re: Mapa Pojezierza Fińskiego potrzebna.
|
|
|
| irish napisał/a: | | Wybieram się we wrześniu na miesięczną włóczęgę moim kanu po pojezierzu fińskim (poł-wsch. część Finlandii). Chciałbym już teraz sobie poustalać trasy lecz na przeszkodzie stoi brak dobrej mapy tego terenu. |
http://kansalaisen.kartta...ku.html?lang=en
http://www.karttaikkuna.fi/Norppakartta.html
będzie? |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
|
|
|
 |
irish
|
Wysłany: 2012-02-06, 11:25
|
|
|
Dziękuję wam za informację. Poszedłem tym tropem i niewykluczone że mi się to przyda, choć tylko w drodze robienia screenów i drukowania ich, choć to dosyć droga zabawa (1m^2 ok. 80zł) W tzw. międzyczasie odkryłem ostatni egzemplarz mapy Finlandii 1:500tys w księgarni i zaraz kupiłem. Więc pewną podstawę już mam. Ale braknie mi papierowych map zorientowanych turystycznie, np. z zaznaczonymi szlakami spływów czy miejscami atrakcyjnymi turystycznie, w skali 1:100tys z regionu parków Kolovesi i Linnasari oraz jez. Saimaa. Może się kupi w Helsinkach jak będę przejeżdżał ale wolałbym już mieć |
|
|
|
 |
bosman
|
Wysłany: 2012-02-07, 13:29
|
|
|
We wrześniu w Finladii, jest koniec pażdziernika. Pełno tam skał (kamieni) ukrytych, choć w większości zaznaczonych, czerwonymi tyczkami, zwłaszcza przy szlakach. Nie zapomnij o niepotrzebnej mamie, firance. Która będzie "robiła" za moskitierę Komary tam dorodne, rodem z Laplandu. Zupełnie mutanty. Wielkie i atakujące rojami. Nie pojedyńczo. Płyny i maście, skuteczne na b. krótki czas. Nie posmaruj tylko powiek!
Na noc, ustawiaj taką pułapkę na ryby, siatka z wlotem, trudnym do pokonania przez rybę, w kierunku z pułapki. Jeśli rybki żerują, to zawsze będziesz miał śniadanko.
ITD mała książeczka, jeszcze nie napisałem. |
_________________ "Wesołe jest życie staruszka"... |
|
|
|
 |
|
|