|
Drawa - od Czaplinka do poligonu (tego już zamkniętego) |
| Autor |
Wiadomość |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 1407 Skąd: zDolny Śląsk
|
Wysłany: 2010-08-17, 10:04 Drawa - od Czaplinka do poligonu (tego już zamkniętego)
|
|
|
Trzy dzionki z wiosłem, dwa noclegi "na dziko". Dwa dzionki spokojnego pływania i przedzierania się przez chaszcze, trzeci dzień - ten poligonowy - już w dość hałaśliwym towarzystwie elementu pływającego inaczej
Generalnie najfajniejszy był 1 i 3 dzień - na ten środkowy wypadło upierdliwe przedzieranie się przez łozy zabijające całą frajdę z wiosłowania. Zwałek ilości minimalne (bodaj 3 były) podobnie z przenoskami - były trzy. Pogoda dopisała i tylko du** nas z żonką bolą od drewnianych ławeczek. Ich wymiana to pierwszy wniosek z tego wypadu (choć nie jedyny ).
Nieco dłuższy tekst i jakieś zdjęcia za czas jakiś. |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
|
|
|
 |
pitman_pl

|
Wysłany: 2010-08-17, 10:23
|
|
|
| Pięknie, we wrześniu wybieram się w ten rejon, niestety bez canoe. |
|
|
|
 |
Myszoor

|
Wysłany: 2010-08-22, 10:11
|
|
|
| pitman_pl napisał/a: | | Pięknie, we wrześniu wybieram się w ten rejon, niestety bez canoe. |
No to w kajaku się deczko pomęczysz
BTW
Popełniłem relację z tego pływania - jest już na Kanu.pl - dajcie znać jak się to czyta. |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
|
|
|
 |
Krzysiek Z
|
Wysłany: 2010-08-22, 12:03
|
|
|
Cześć.Dobrze się czyta Jeśli wybierasz się na ciąg dalszy Drawy,to warto spłynąć odcinek od Drawna do biwaku Pstrąg. Może do elektrowni Kamienna. Dalej jest już monotonnie. A wcześniej na poligonie i dalej też nie ma nic ciekawego. Pozdrawiam. Krzysiek. A no i witam wszystkich |
|
|
|
 |
Thialf

|
Wysłany: 2010-08-22, 12:09
|
|
|
Właśnie skończyłem lekturę.
No moje gratulacje! Czyta się miło, przyjemnia, a i zdjęcia pierwsza klasa.
Powiedz te ślady na dnie kanu były już przy zakupie, czy gdzieś na trasie powstały (np. wyciąganie z wody)? |
_________________ "the question is who cares" |
|
|
|
 |
Myszoor

|
Wysłany: 2010-08-22, 12:56
|
|
|
| Krzysiek Z napisał/a: | Cześć.Dobrze się czyta |
ufff, bo nie mam dystansu do własnej pisaniny wiec samemu ciężko się oceniać :]
| Krzysiek Z napisał/a: | | Jeśli wybierasz się na ciąg dalszy Drawy,to warto spłynąć odcinek od Drawna do biwaku Pstrąg. Może do elektrowni Kamienna. Dalej jest już monotonnie. A wcześniej na poligonie i dalej też nie ma nic ciekawego. |
Wiesz - skończyliśmy tam gdzie skończyliśmy z powodów obiektywnych ale jakoś nie wyobrażam sobie by nie spłynąć Drawy aż do Noteci nawet jak by miało być nudno - to chyba tak z gór mi zostało, że droga nie zrobiona do szczytu, tylko kończąca się gdzieś wcześniej lub jaskinia nie zrobiona do dna jest jakaś taka wybrakowana opcja ale na wodzie może się z tego wyleczę
| Thialf napisał/a: | Właśnie skończyłem lekturę.
No moje gratulacje! Czyta się miło, przyjemnia, a i zdjęcia pierwsza klasa. |
się starałem :] Myszka też :]
| Thialf napisał/a: | | Powiedz te ślady na dnie kanu były już przy zakupie, czy gdzieś na trasie powstały (np. wyciąganie z wody)? |
Kanu mimo że zadbane jest to kilka rysek miało (10-latka ponoć kupiłem), ale całkiem sporo dodałem od siebie - głownie na początkach naszego pływania na Bystrzycy. |
|
|
|
 |
Adam,
|
Wysłany: 2010-08-23, 07:53
|
|
|
| Gratuluję udanej wyprawy, fajny opis, świetne zdjęcia, a widzisz jaki są skutki zadawania się z "Myszkami" inna myszka Jej pozazdrościła i nie dawała Wam spać. Pozdrawiam wszystkie Myszki i myszy. |
|
|
|
 |
Jack

|
|
|
|
 |
Myszoor

|
Wysłany: 2010-08-24, 07:03
|
|
|
| No dobra panowie - wystarczy - bo zacznę się czerwienić :] |
|
|
|
 |
|
|