|
Kanu z napędem na pedały i wiosło ? |
| Autor |
Wiadomość |
SCHWIMMWANNEN
Konto: Skasowane
|
Wysłany: 2013-05-27, 11:44 Kanu z napędem na pedały i wiosło ?
|
|
|
znalazłem taki fajny rower wodny który podobno na pedałach osiąga 14km/h.
Po drobnych modyfikacjach siedziska można pływać na nim jak kanu
Rozmawiałem z właścicielem kilka miesięcy temu podczas przygotować do budowy naszego kanu.
Gdyby ktoś chciał zrobić sobie kanu i z jakiś powodów technicznych nie można by było zrobić go z drewna to posiadają dużą frezarkę 3D którą moga wyfrezować bardzo wymyslny kształt (kopyto) z gęstego styroduru czy tam czegoś podobnego i okleić tkaniną szklaną a następnie zalać żywicą metodą próżniową.
Całość jest niezatapialna i bardzo sztywna.
Mam nadzieję że zamieściłem tentemat w dobrym dziale ale gdyby okazało się że nie to bardzo proszę Moderatora o przeniesienie w odpowiednie miejsce inne niż kosmos może do działu Kanu - inne konstrukcje ?
A jeżeli zdjęcie z adresem strony producenta może byc potraktowane jako reklama to proszę je w kosmos
|
|
|
|
 |
TIM

|
Wysłany: 2013-05-27, 14:26
|
|
|
| Łódka dla kolarzy? |
|
|
|
 |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

|
Wysłany: 2013-05-27, 15:04
|
|
|
| Tomek to dobrze podsumował. Kanu z założenia jest napędzane wiosłem, więc dla mnie ten temat to się wyłącznie do HP kwalifikuje. |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
|
|
|
 |
SCHWIMMWANNEN
Konto: Skasowane
|
Wysłany: 2013-05-27, 15:22
|
|
|
Jako rower wodny może i do HD ale info co do kanu z zalaminowanej formy z frezarki 3D to już inne konstrukcje
Robili mi wycenę kanu o długości około 5.5 metra i wyszło około 5.5tysiaka.
To sporo ale jeżeli weźmie się pod uwagę że mogą zrobić szybko bardzo nietypowy kształt razem z siedzeniami i co się tam jeszcze wymyśli to nie są już takie straszne pieniądze- w tej cenie jest też projekt. |
|
|
|
 |
|
|