|
Obra 12-15 lipca |
| Autor |
Wiadomość |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 1407 Skąd: zDolny Śląsk
|
Wysłany: 2013-07-09, 09:06 Obra 12-15 lipca
|
|
|
Wygląda na to, że w końcu nad nią dotrzemy. Spływ z tych od A do Z - jeżeli ktoś miałby ochotę się dołączyć to będzie miło
EDIT
Dla zainteresowanych spływem tą rzeką : http://www.kanu.pl/index.php/polska/123-obra
Generalnie najfajniejsza / najciekawsza rzeka nizinna jaką do tej pory pływaliśmy. Polecam zdecydowanie - szczególnie latem |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
| |
|
|
|
 |
Gabriello

Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 523 Skąd: Lubań
|
Wysłany: 2013-09-23, 21:03
|
|
|
Nice |
|
|
|
 |
Radek

Pomógł: 20 razy Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 1226 Skąd: Raciąż
|
Wysłany: 2013-09-24, 14:03
|
|
|
Wietrznie było Panie ale fajnie. |
_________________ Radek
www.radekkanu.com |
|
|
|
 |
Zirkau
Zirkau
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 528 Skąd: Zirkau
|
Wysłany: 2013-09-24, 16:31
|
|
|
| Ja żałuję, że choć mam rzut beretem, nie znalazłem czasu nawet na spotkanie przy ognisku. |
|
|
|
 |
ManaT

Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Paź 2012 Posty: 647 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 2013-09-24, 16:55
|
|
|
Ciężko było by do nich na ognicho dotrzeć Z lądu, oczywiście
Opis bardzo fajnie się czyta, zdjęcia miłe dla oka, nic tylko podziękować za włożony trud.
Obra fajna rzeka, płynąłem nią kawałek i pewnie wrócę dokończyć. |
_________________ trzeba spływać |
|
|
|
 |
Myszoor

|
Wysłany: 2013-09-24, 18:34
|
|
|
| gabriello napisał/a: | Nice |
| Radek napisał/a: | Wietrznie było Panie ale fajnie. |
a fuj - tylko lajki - jak na FB
Pojedźcie trochę po tekście albo po mnie bo inaczej sam zacznę wierzyć w jakieś mocne TWA na tym forum
| Zirkau napisał/a: | | Ja żałuję, że choć mam rzut beretem, nie znalazłem czasu nawet na spotkanie przy ognisku. |
No bywa : ) liczę, że będzie inna okazja : ) co byś w okolicy polecił tak by woda nie stała w miejscu a za burtą coś się działo?
| ManaT napisał/a: | Ciężko było by do nich na ognicho dotrzeć Z lądu, oczywiście
Opis bardzo fajnie się czyta, zdjęcia miłe dla oka, nic tylko podziękować za włożony trud.
Obra fajna rzeka, płynąłem nią kawałek i pewnie wrócę dokończyć. |
Trzymam kciuki, swoją drogą Obra jest dobrym pomysłem na to gdzie popływać w lecie w sytuacji gdy przez upały w całej Polsce zaczyna brakować w rzekach wody - tak właśnie mieliśmy dwa lata temu. |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
|
|
|
 |
Zirkau
Zirkau
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 528 Skąd: Zirkau
|
Wysłany: 2013-09-24, 18:47
|
|
|
| Myszoor napisał/a: | | co byś w okolicy polecił tak by woda nie stała w miejscu a za burtą coś się działo? |
Drawa. |
|
|
|
 |
Myszoor

|
Wysłany: 2013-09-24, 18:56
|
|
|
| Zirkau napisał/a: | | Myszoor napisał/a: | | co byś w okolicy polecił tak by woda nie stała w miejscu a za burtą coś się działo? |
Drawa. |
Odpada - byłem, Piława też odpada. Inne propozycje ?? : ) |
|
|
|
 |
Żółtodziób
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2012 Posty: 214 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2013-09-24, 19:00
|
|
|
| Myszoor napisał/a: | | ... Inne propozycje ?? : |
Wieprz ? |
|
|
|
 |
ManaT

|
Wysłany: 2013-09-24, 20:16
|
|
|
| Cytat: | Myszoor napisał/a:
co byś w okolicy polecił tak by woda nie stała w miejscu a za burtą coś się działo?
|
Szlak Konwaliowy przy 7°B |
|
|
|
 |
Matusz

|
Wysłany: 2013-09-24, 21:51
|
|
|
Słupia. Jest nawet jakieś 150m białej wody (o ile jest). Łupawa.
Matusz |
|
|
|
 |
Myszoor

|
Wysłany: 2013-09-25, 07:28
|
|
|
| Żółtodziób napisał/a: | | Myszoor napisał/a: | | ... Inne propozycje ?? : |
Wieprz ? :wink: |
To lubelskie - czyli raczej nie w okolicy ;)
| ManaT napisał/a: | | Cytat: | Myszoor napisał/a:
co byś w okolicy polecił tak by woda nie stała w miejscu a za burtą coś się działo?
|
Szlak Konwaliowy przy 7°B |
:D :D
Darek - ja już tam pływałem - to raz. A dwa, że jest tyle nieznanej wody do przewiosłowania, że głupio wracać na stare (i płaskie) jak tyle nowego (i pofalowanego) przed tobą :)
| Matusz napisał/a: | Słupia. Jest nawet jakieś 150m białej wody (o ile jest). Łupawa.
Matusz |
Słupia jest w planach (podobnie jak Wieprza) i ode mnie to chyba nawet po drodze do Zirkau'a się tam jedzie :) Łupawa zaliczona, więc j.w. ;) |
| |
|
|
|
 |
ManaT

|
Wysłany: 2013-09-25, 07:35
|
|
|
Szlak Konwaliowy przy 7°B jest pofalowany, uwierz mi, takim nie pływałeś.
- to żart jest oczywiście - przy 7 nie udygasz, mowy nie ma, gdyby nawet mięśnie pozwoliły to i tak pompa zęzowa nie wyrobi. |
|
|
|
 |
Myszoor

|
Wysłany: 2013-09-25, 08:19
|
|
|
| ManaT napisał/a: | Szlak Konwaliowy przy 7°B jest pofalowany, uwierz mi, takim nie pływałeś.
- to żart jest oczywiście - przy 7 nie udygasz, mowy nie ma, gdyby nawet mięśnie pozwoliły to i tak pompa zęzowa nie wyrobi. |
Wiem że żartujesz - odnosiłem się do akwenu a nie warunków, co do wiatru to pewnie przy 4-ce bym wymiękł |
|
|
|
 |
dorutka

|
Wysłany: 2013-09-27, 10:45
|
|
|
To ja polecam Pliszkę
Co prawda częściej pływam po niej kajakiem, bo łatwiej "przeskakuje" się przerzucone przez rzekę drzewa, ale kanadyjką płynęłam od Gądkowa do ujścia do Odry. Nawet zimą da radę, chociaż oczywiście dłużej trwa, bo trzeba często wysiadać - sporo tych drzewnych barykad Na trasie z Gądkowa do Sądowa są trzy młyny, a właściwie resztki po nich. Dwa z nich pokonywałam bez wysiadania... niestety kajakiem Nie miałam odwagi robić tego ukochaną kanadyjką... |
_________________ dorutka |
|
|
|
 |
|
|