Mój pierwszy spływ rzeką... Cel został obrany... padło na Liwiec, odcinek Zaliwie-Piegawki - Wyszków. Kilka informacji z netu o obranej trasie i w drogę.
Odcinek ma ok 19km, do przepłynięcia w ok 4h.
Na początek chyba starczy, jeszcze nie wiem jak się ta łódka zachowuje na rzece więc czas to sprawdzić! Kanapki, aparat, termos, jeszcze kilka rzeczy i przygodo hej!!
Ten odcinek jest stosunkowo wąski, na brzegach widać dużo żeremi ale bobra nie widziałem, jedynie 1 łasicę. Spore wrażenie zrobił na mnie start 6 łabędzi, ja sobie wypływam z za zakrętu a tu w moją stronę biegnie po wodzie ta zgraja i łopocze skrzydłami... Jak się okazało chyba je spłoszyłem i odleciały. Spotkałem kilku wędkarzy, którzy raczej sprawiali wrażenie zaskoczonych moją obecnością... może mało uczęszczana trasa, a może termin jeszcze mało spływowy;-)
Dopłynąłem do mostu w Wyszkowie a stąd odebrała mnie żona:-)
Pierwszy spływ zaliczam do udanych i mam ochotę na jeszcze!! Przede mną jeszcze tyle rzek okolicznych...:-)