|
Książki o pływaniu kanu |
| Autor |
Wiadomość |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 1407 Skąd: zDolny Śląsk
|
Wysłany: 2010-08-09, 09:38 Książki o pływaniu kanu
|
|
|
| Jack napisał/a: | | A na marginesie: Bill Mason, twórca wspomnianych wyżej filmów, również napisał dwie książki, "Path of the Paddle" and "Song of the Paddle", klasyki z dziedziny canoe. |
na razie płyną do mnie inne pozycje, ale pewnie i na te dwie przyjdzie pora. rozumiem że je polecasz? |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
|
|
|
 |
Jack

|
|
|
|
 |
Thialf

|
Wysłany: 2010-08-09, 16:49
|
|
|
Mam jakieś dziwne podejrzenia, że te książki nigdy nie zostały przetłumaczone na Nasz język.
Coś w tej tematyce lecz tłumaczone możecie polecić? |
|
|
|
 |
Myszoor
Miłośnik Myszek :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Kwi 2010 Posty: 1407 Skąd: zDolny Śląsk
|
Wysłany: 2010-08-10, 06:34
|
|
|
| Thialf napisał/a: | Mam jakieś dziwne podejrzenia, że te książki nigdy nie zostały przetłumaczone na Nasz język.
Coś w tej tematyce lecz tłumaczone możecie polecić? |
Albo mnie Google okłamują, albo faktycznie jest bardzo bidnie. "Historia kanu" Andrzeja Sałaciaka na Allegro nie pojawiła się od kwietnia, w antykwariatach też jej nie namierzyłem.
Pozostaje więc ''K jak Kanu" Andrzeja - ale ją pewnie masz no i jest jeszcze "Kajaki i kanadyjki" Billa Mattosa do dorwania na Allegro w sympatycznej cenie na dodatek. |
_________________ Good judgment comes from experience, and experience comes from bad judgment : ) | Mysia Perć™ : P
Dumoine - zapiski z budowy -> eBook |
|
|
|
 |
Thialf

|
Wysłany: 2010-08-10, 07:23
|
|
|
Mattosa mam, lecz jakoś nigdy nie udało mi sie namierzyć książki Pana Andrzeja. Poszukam po jakiś internetowych księgarniach i pewnie znajdę. Pytanie tylko czy wniesie coś nowego do mojej wiedzy teoretycznej? Zresztą teoria to nie wszystko czas by było wkońcu podejść do sprawy bardziej technicznie. Zastanawiam się czy Pan Stanisław Smerecki nie zechciał by mi pokazać na żywo o co dokładnie chodzi, mieszka wmiarę nie daleko. No ale to jeszcze się zobaczy. |
_________________ "the question is who cares" |
|
|
|
 |
Thialf

|
|
|
|
 |
puchalsw

|
Wysłany: 2010-12-30, 12:49
|
|
|
W Empik.com można zamawiać zagraniczne pozycje. Ceny są przystępne. Przynajmniej porównując do cen na Amazonie.co.uk z kosztami transportu.
Chociaż, czytałem że Amazon UK wysyła już do PL bez kosztów transportu, jeśli wartość zamówienia przekroczy 120PLN.
W Empik.com kupiłem te dwie pozycje:
Canoe Camping
http://www.empik.com/cano...19281,ksiazka-p
i Canoeing
http://www.empik.com/cano...64680,ksiazka-p
Ponieważ jestem początkujący, szczególnie druga pozycja jest mi bardzo przydatna. W komplecie dołączone jest DVD. Trudno mi jednak stwierdzić, czy książka może być przydatna osobie z dużym doświadczeniem w pływaniu kanu.
Jeśli chodzi o pozycję pierwszą to jak najbardziej polecam. Znajdziecie tam nie tylko opis potrzebnego sprzętu na wyprawy, ale listy ekwipunku, przepisy kuchenne, i wiele ciekawych porad. Ja mimo iż uważam siebie za średnio-zaawansowanego w leśnych wędrówkach, znalazłem w tej książce sporo interesujących, i nowych dla mnie informacji.
Pozdrawiam |
_________________ Tak sobie pływam.... |
|
|
|
 |
|
|